Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şehit Metin'e Veda

11 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 22 yaşındaki Jandarma Onbaşı Metin Çetin’in Rize’deki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan annesi Havva Çetin sinir krizi geçirdi, gözyaşı döken baba Ahmet Çetin de, "Vatana bir kurban da benden olsun" dedi.

Rize Vali Vekili Mustafa Erkayıran ile İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, bu sabah Çarşı Mahallesi ' ne giderek, belediye evlerinde oturan Çetin ailesine acı haberi verdi. Ahmet Çetin ile eşi Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. 3 çocuk annesi Havva Çetin, sinir krizi geçirip bayıldı. Acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Gözyaşlarını tutamayan baba Ahmet Çetin ' i ise İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, sarılarak teselli etmeye çalıştı.

İKİ GÜN ÖNCE BABASIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
22 yaşındaki Jandarma Onbaşı Metin Çetin şehit oldu
Baba Ahmet Çetin, ' Büyük oğlum askerden gelmeden Metin askere gitti. Okumak istedi ama okuyamadı. Açıköğretime yazıldı, bitiremedi. Ben de, 'Oğlum git askerliğini yap gel' dedim. Şubeye gitti, ertesi sabah devre kaybı olarak askere aldılar. Hatay ' da acemi birliği eğitimi aldıktan sonra Çukurca ' ya gitti. İki gün önce konuştum, 'Kar var, başka bir şey yok. Nöbet tutuyorum. 1 aydır komutanın postasıyım. Onunla geziyorum. Ama sigara içmek için bana fırsat vermiyor' dedi. Ben de ona, 'Senin adam olman için uğraşıyor. Orada olsam komutanının elini öperdim' dedim. Yapacak bir şey yok. Dünyayı yıksak hainleri sevindireceğiz. Vatana bir kurban da benden olsun ' diyerek duygularını dile getirdi.

SEN GURURLA GEZECEKSİN

Şehit evine ziyarette bulunan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu da, baba Çetin ' e, ' Bundan sonra gururla gezeceksin. Göğsünüzü gere gere. Şimdi acısı çok büyük. Elbette olacak ama en azından şerefli bir baba olarak gezeceksiniz. Ben kardeşimi şehit verdim, siz oğlunuzu. Sizi iyi anlıyorum ' dedi.

Şehit Çetin ' in cenazesinin bu akşam Rize ' ye getirileceği ve yarın öğlen namazında Güneysu İlçesi Merkez Cami ' nde tören düzenleneceği, ardından Kıbledağı Köyü ' nde toprağa verileceği öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı