Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da eylem günü

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Kadıköy’de bulunan Göztepe Parkı’na cami yapılacağı tartışmaları sürerken, parkın imara açılmasına karşı çıkan bir grup eylem yaptı.

Yüzlerine Kadir Topbaş maskesi takan eylemciler, plastik baltalarla ağaç kesmeye çalıştı.

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Göztepe Parkı önünde toplanan eylemci grup, parkın imara açılmasını protesto etti. Ellerinde plastik baltalar, yüzlerinde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın maskesini taşıyan eylemciler, yapılan uygulamaya karşı olduklarını dile getirdi. Grup içinden bir kadın, yüzünde Kadir Topbaş maskesi ile belediye başkanıymış gibi konuşarak parkın imara açılmasına ve ağaçların kesilecek olmasına göndermeler yaptı.

Konuşmanın ardından yüzlerine Kadir Topbaş maskesi takan eylemciler, ellerindeki plastik baltaları yolda bulunan bir ağaca doğru kesiyormuş gibi savurdu. Daha sonra yoldan geçen araçlara, eylemlerine destek vermeleri amacıyla pankartlar gösteren grup “Topbaş elini Göztepe’den çek” şeklinde sloganlar attı. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Öte yandan eyleme katılan Sevda Yüzbaşıoğlu isimli vatandaş, yaşam alanlarına sahip çıkmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde Göztepe Parkı’nın imara açılması söz konusu ve bu karar belediyeden çıktı. Buraya cami yapılması söz konusu, halbuki buralar bizim yaşam alanımız. Bugün gördüğümüz kadarıyla yerel yöneticiler ve politikacılarımız maalesef bunlara sahip çıkmıyor; tam tersine yok etmek için ellerinde baltalarla adeta yaşam alanlarımıza saldırıyorlar. Eylemimizde biraz da bunu göstermek istedik” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı