Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bombacı kadın tutuklandı

12 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Bahçelievler’deki Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne düzenlenen saldırının ardından yaralı olarak ele geçirilen kadın terörist tutuklandı.

Yenibosna’daki 75. Yıl Polis Merkezi’ne biri kadın iki terörist tarafından cumartesi akşamı bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. İki polisin şarapnel parçalarından hafif şekilde yaralandığı saldırının ardından teröristlerden biri karanlıktan da faydalanarak yaya olarak kaçmış, kadın eylemci Nebiha Aracı ise yaralı olarak ele geçirilmişti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aracı, sabah saatlerinde taburcu edilerek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilmişti.

Burada soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Beyaztaş tarafından sorgulanan Aracı tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikteki sorgusunun ardından tutuklanan Aracı’nın savcılıkta ve mahkemede işkence gördüğünü belirterek susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Mahkemenin kararının ardından tedavisine devam edilmek üzere yeniden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aracı’nın, Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı ile kuzen oldukları öğrenildi.

Polis merkezine yapılan saldırının ardından yapılan operasyonlarda arlarında Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı’nın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı