Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye'yi sel aldı

23 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Çınarlı deresi taştı; onlaca ev sular altında kaldı. Balıkesir'de de şehir merkezinde su baskınları yaşandı.

Yoğun yağışlar Türkiye'nin batı kıyılarında etkili oluyor.

Çanakkale'nin Biga ve Lapseki ilçelerindeki etkili yağış nedeniyle onlarca evde su baskını yaşanırken, Lapseki'de Çınarlı deresi taştı.

Dere yatağında bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yaklaşık 20 evi su bastı. Olay yerine gelen Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Tavlı, yağışın gece boyunca sürdüğünü belirterek, ''Ekiplerimizin su tahliyesi çalışmaları sürüyor. İlçe merkezi ve köylerinde şu an için riskli bir durum söz konusu değil. Hepimize geçmiş olsun'' dedi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel de, gece boyunca süren sağanak nedeniyle ekiplerin görev başında olduğunu, köylerde ve ilçe merkezinde yapılan incelemelerde çok büyük bir kaybın yaşanmadığının tespit edildiğini söyledi.

DERE 7 KEZ TAŞTI

Çanakkale-Biga yolunun tek yönlü olarak kısa süre trafiğe kapandığını, yapılan müdahaleyle trafik akışının yeniden normale döndüğünü belirten Genel, ''Balıkçeşme beldesindeki dere 7 kez taştı, ancak ekiplerimiz tahliyesini gerçekleştirdi. Orada bir sıkıntı yok. Selvi, Danişment, Gündoğdu ve Güvemalan derelerinde zaman zaman taşkınlar yaşandı. Buralarda da önemli bir durum yok. İlçe merkezinde ise Doğankent bölgesindeki bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Bunların dışında önemli bir durum yok'' dedi.

BALIKESİR ŞEHİR MERKEZİNDE SU BASKINI


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de, gece etkisini arttıran yağmur nedeniyle şehir merkezindeki birçok iş yerini su bastı.

Akşam başlayan yağmur dün gece saat 23.00 sıralarında etkisini arttırdı. Cumhuriyet Caddesi bir süre yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

YAĞIŞLAR BAYRAMA KADAR SÜRECEK

Marmara'da bayrama kadar 3 gün aralıklı olarak yağışlar sürecek. Sıcaklık bayramın 1. gününe kadar 4-5 derece azalacak. Bayramın 2. gününden itibaren lodos ve güneşle sıcaklık tekrar artacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı