Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Elçinin önerisi ortalığı karıştırdı

18 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, yaptığı açıklamalarla milletin kafasını karıştırdığını belirterek, "PKK'yı yönetenleri etkisiz hale getirmek için işbirliği önerdiklerini ancak Türkiye'nin ayak sürüdüğünü söylüyor.Bu nasıl bir model ortaklık anlayamadık" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısına yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyükelçinin ifadelerinin, milletin kafasını karıştırdığını ifade eden Vural, Ricciardone'nin PKK'yı yönetenleri etkisiz hale getirmek için işbirliği önerdiklerini ancak Türkiye'nin ayak sürüdüğünü söylediğini belirterek, bunun nasıl bir model ortaklık olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Terörü etkisiz hale getirmek için iktidarda iradenin bulunmadığını, mazeret üretildiğini, bunlara da milletin inanmasının sağlandığını öne süren Vural, telsiz konuşmaları yakalanan teröristlerin kendilerinin neden yakalanamadığını sordu. Vural, "Bulunduğu mağarayı yok edemiyor musunuz? PTT adres mi gönderecek? Kandil ile bir takım görüşmelerin olduğu kanaati oluşuyor. Oslo'da beraber oturduğunuz insanlar ne dağda ne mağaradaydı. Başbakan'dan 'Biz bunları bulduğumuz anda etkisiz hale getiririz' demesini beklerdim. Esad'a kükrüyorsun, Barzani'ye sus pus, Karayılan'a aciz. Başbakan sürekli bahane buluyor. Geline oyna demişler yerim dar demiş, yerini genişletmişler, bu sefer yenim dar demiş. Başbakan'ın yerini genişletiyoruz, yetkiyi genişletiyoruz, bu sefer de yenim dar diyor. Mazeret uydurma tekniğiyle terörle mücadele etmek mümkün değil. Niyet olması lazım. Niyet konusunda Hükümet'in sıkıntısı var. Siz terörle mücadeleyi kamuflaj malzemesi olarak, milletin gazını almak için kullanıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Vural, Van'da yıkılan Cumhuriyet, Atatürk, Kazım Karabekir isimli okulların isimlerin değiştirilmesine tepki gösterdi. Okulların yeniden yapılması için katkı sağlayanlara teşekkür eden Vural, buna karşın para verdikleri için bunların isimlerini silme hakkına kavuşmayacaklarını ifade etti.

Vural, "O paraları, onların sayesinde kazanıyorsunuz. Keşke bu isimlere saygı gösterseydiniz, bu millet daha fazla sizi takdir ederdi" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı