Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Barzani ve Meşal'den Övgü

1 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, merakla beklenen konuşmasına Sezai Karakoç'un bir şiirini okuyarak başladı. Erdoğan’ın şiiri birçok partiliyi gözyaşlarına boğdu.

Kongre nedeniyle Ankara'ya gelen partililer, Ankara Spor Salonu çevresinde sabah erken saatlerde toplanmaya başladı.

Arena spor salonunun kapıları sabah saat 06.00'da açıldı. Bir saat içinde, saat 07.00'den itibaren ise halka ayrılan tüm tribünler doldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen konuşmasına şiirle başladı.

Erdoğan'ın salona girişinde ise büyük coşku yaşandı. Başbakan konuşmasına Sezai Karakoç'un 'Sürgün ülkeden, başkentler başkentine' adlı şiirini okuyarak başladı. Şiir esnasında salonda bulunanların bir kısmı göz yaşlarını tutamazken, Erdoğan'ın da gözlerinin dolduğu görüldü.

AK PARTİ'DE KONGRE HEYECANI


AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor. AK Parti'yi 3 kez seçime götürecek kadro bu kritik kongrede belirlenecek. 3. kez genel başkanlığa aday olacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu son adaylığı olacak. Kongre nedeniyle Ankara'ya gelen partililer, Ankara Spor Salonu çevresinde sabah erken saatlerde toplanmaya başladı.

Salona girmek isteyen vatandaşlar için tek arama noktası oluşturulması özellikle 19 Mayıs Spor Kompleksi önünde büyük yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Delegeler için 2 ayrı arama noktası oluşturuldu.

Spor salonuna akın eden partililere, AK Parti teşkilatı tarafından kumanya dağıtıldı. Ankara dışından gelen konuklar, davul ve zurna ekipleri tarafından karşılanıyor. Salona giremeyen vatandaşların kongreyi izlemeleri için de salon bahçesine dev ekran kuruldu.

Salonun birçok yerine kongrenin ana sloganı olan "Büyük Millet Büyük Güç Hedef 2023" afişleri asıldı.

Sahne tasarımında mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası kullanılırken Başbakan Erdoğan'ın, konuşma yapacağı sahne Türk ve AK Parti bayraklarıyla süslendi.

CEZAEVİNE GİRERKEN YAPTIĞI KONUŞMA

Sahne kenarındaki ekranlardan da Erdoğan'ın, ilk olarak Siirt Milletvekili seçilmesi ve TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesi yansıtıldı.

Salondaki ekranlardan Başbakan Erdoğan'ın, hapse girerken yaptığı konuşmanın yayınlanması seyircilerden büyük alkış aldı. Erdoğan'ın değişik tarihlerdeki konuşmaları ve AK Parti hükümetlerinin icraatları da alkışlarla izlendi.

Salonda, kongrenin sloganı olan ''Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023'' başta olmak üzere, ''Hayallerimiz Var, Sevdamız Var'', ''Bir Olduk, Birlik Olduk, Birlikte Türkiye Olduk'', ''Durmak Yok, Yola Devam'', ''Tükiye'nin Partisi, Türkiye'nin Lideri'', ''Her Şey Türkiye İçin, Bu Işık Sönmeyecek'', ''Biz Birlikte Türkiye'yiz'' pankartları dikkati çekti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongre salonu önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatıldı.

ERDOĞAN SALONA GELDİ

Başbakan Erdoğan, kongre salonuna geldi. Erdoğan, kapıda bekleyen partillere kısa bir konuşma yaptı.

Kongrede bazı yabancı konuklar da konuşacak. Başbakan Erdoğan, konukların ardından kürsüye gelerek konuşma yapacak.

Kırmızı halı üzerinde yürüyen Erdoğan, podyumdan katılımcıları selamlayarak karanfil dağıttı.

NEŞET ERTAŞ UNUTULMADI
Kongre'de, geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybeden Neşet Ertaş da unutulmadı. AK Parti'nin şarkılarına ara verilerek, "Neşet Ertaş anısına" anonsu yapıldı ve Neşet Ertaş'ın türküleri yayınlanmaya başladı. Kongre, Neşet Ertaş'ın sesiyle coştu.

ŞARKI VE KLİPLİ KONGRE
Bu arada, Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti kongre için şarkı ve klip hazırlattı. Sözleri ve bestesi Özhan Eren’e ait olan şarkı için klip çekildi.

BEŞ AYRI DİLDE SİMULTANE
Kongrede 200 yabancı konuk için İngilizce, Fransızca, Rusça, Portekizce ve Arapça olmak üzere 5 ayrı dilde simultane çeviri yapılacak.

Kongrede 3 işaret dili tercümanı da görev yapacak.

İKİ ONUR KONUĞU

AK Parti'nin kongre için 2 onur konuğu bulunuyor. Partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in davet ettiği 4 onur konuğundan ikisi kongrede yer alacak.

Kendisini yakarak Arap Baharı'nı başlatan Muhammed Bouazizi'nin annesi ve kız kardeşi ile Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Tevekkül Karman kongrede hazır bulunacak.

İsrail ordusuna ait tankın ezerek öldürdüğü ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi ile Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ailesi ise mazereti olduğu için daveti kabul etmedi.

HD YAYIN
Parti yetkilileri, ilk defa bir siyasi parti kongresinden full HD canlı yayın gerçekleştirileceğini belirtti.

12 kamerayla yapılacak canlı yayın, yurtiçi ve yurtdışındaki televizyonlara ücretsiz bir şekilde verilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı