Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Armstrong'a Veda

27 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Aya indikten sonra insanlık tarihinin bu büyük gelişmesini "Bu benim için küçük bir adım, ama insanlık için dev bir adım" cümlesiyle anlatan Armstong, uzun bir süredir hastalıkla mücadele etmekteydi

Armstong'un üç hafta önce kalbinden geçirdiği ameliyat Sonrasında yaşanan komplikasyonlar Sonucunda yaşama veda ettiği belirtiliyor.

AY'I FETHETTİ

Armstrong, Ay'a 20 Temmuz 1969'da giden Apollo 11 uzay aracının komutanıydı.

Ay'a ilk ayak basışı sırasında Dünya'dan kendisini dinleyenlere telsizden söylediği 'Benim için küçük, insanlık için dev bir adım ' sözleriyle daima hatırlanan Armstrong, bu sözlerin ardından astronot arkadaşı Edvin 'Buzz ' Aldrin ile birlikte Ay yüzeyinde 3 saat dolaşmıştı.

Eşi Carol ile 1999'da evlenen ve Cincinnati kentininin India Hill banliyösünde yaşayan Armstrong, Son yıllarda genellikle gözlerden uzak bir hayat sürüyordu.

Armstrong, Şubat 2012'de, astronot arkadaşı John Glenn'in Dünya yörüngesini dolaşan ilk Amerikalı olmasının 50. yıldönümü dolayısıyla Ohio Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinliğe katılmıştı.

Ayrıca Mayıs ayında Florida eyaletindeki Pensacola Donanma Hava İstasyonu'nda düzenlenen, Amerikan Ulusal Uçuş Akademisi'nin açılış törenine katılan Armstrong, burada Ay'a Son ayak basan astronot Gene Cernan ile bir araya gelmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı