Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Romanov kuzuları

21 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Ankara'da Romanov cinsi koyun bayram öncesi bir batında 8 kuzu doğurunca sahibine büyük sevinç yaşattı.

Anavatanı Rusya olan ve yılda 2 kez kuzulayan Romanov cinsi koyun sahibine Ramazan Bayramı öncesi çok güzel bir sürpriz yaptı. Gebelikleri sonucu çok yavrulamalarıyla ünlü olana Romanov koyunları bu kez sahibini de şaşırttı. Bir batında en fazla 6 kuzu doğurduğu bilinen koyun, bu kez 8 tane birden kuzu yavruladı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Pazar köyünde bir yıl önce Romanov cinsi koyun üretim çiftliği kuran Mehmet Kaya çifte bayram sevinci yaşadı. Irkları gereği bu koyunların çok yavruladığının bilindiğini ifade eden çiftlik sahibi Mehmet Kaya, “Bir batında en az iki, en fazla 6 doğum yapabiliyorlar. Bir koyunumuz bayram öncesi 8 adet kuzu doğurdu. Bu cins koyunlar yılda iki kez doğum yapabiliyor. Doğan kuzuları çok rahat 3-4 ay içerisinde gebe kalabilecek ergenlik dönemine girebiliyorlar. En büyük özelliklerinden bir tanesi de bu. Bu hayvanlarda bir gebelik döneminde 3-4 yavrunun altına düşmüyor. Saf ırk olduğu için doğumları ve yaşama oranları da çok yüksek. 8 tane yavru bize bayramda büyük mutluluk yaşattı. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz.” dedi.

Bir yıldır bu işi yaptığını ve şimdiye kadar 6 tane kuzunun doğumuna şahit olduğunu, ancak 8 tane kuzu doğumunu ilk defa gördüğünü dile getiren Kaya, “Ramazan’ın bereketi, Allah’ın takdiri ile bize güzel bir bayram hediyesi oldu. Doğum esnasında üç oldu, dört oldu ama veteriner hekimimiz hayvan rahat durmadığı için daha çok kuzu olduğunu söyledi.

Arkasından 8 tane kuzu doğunca bizde şaşırdık. Bakımları bizim için kolay. Ama sekiz yavru tabii ki annesine zorluk yaşatıyor. Koyunlar üç ve dört üzeri yavruya bakmakta zorlanıyorlar. Annenin eksik kaldığı yerde bazı kuzuları biberonla biz besliyoruz." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı