Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

44 Genç Dualarla...

18 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı Eyüp Belediyesi askere gidecek olan asker adayları için uğurlama töreni gerçekleştirdi.

Eyüp Sultan Camii önünde mehteran takımı eşliğinde gerçekleşen törene çok sayıda vatandaş katıldı.

Eyüp Belediye Başkanlığı'nın bu yıl 4.'sünü düzenlediği asker uğurlama töreni Eyüp Meydanı'nda yapıldı. Bayramdan sonra vatani görevini yapmak üzere askere gidecek askerler için düzenlenen törene asker adayları ve aileleri, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Müftüsü Muammer Ayan ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Ayan’ın duasıyla başlanan törende konuşan Belediye Başkanı Kavuncu, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadı. Kavuncu, Ramazan ayının hürmetine terörün son bulmasını diledi. Kavuncu, sözlerine şöyle devam etti: “Birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu vatan üzerinde farklı düşünceleri olanlar kahrolsun, emellerine ulaşmasın. Aziz mübarek günde bu evlatlarımız bu vatan üzerinde kötü emelleri olanlara fırsat vermeyecektir. Bunun için onları bayram havasında gönderiyoruz. Bu şekilde ailelerin gözleri arkada kalmayacaktır. İnşallah tekrar bu şekilde dönecekler. Buradan bu ülke üzerinde kötü emelleri, projeleri olan herkese sesleniyoruz. Bu evlatlarımız sayesinde bu vatan hep huzur içinde yaşacaktır.” Törende bir oğlu hala askerde olan anne, ikinci oğlunu da askere gönderdiği için gururlu olduğunu söyledi.

Asker annesi üçüncü oğlunu da askere alsalar onu da hiç düşünmeden gönderebileceğini belirtti.

Kurtuluş savaşında Kara Fatma’nın kurşunları ıslatmamak için çabasına ve Nine Hatun’un savaş sırasındaki fedakarlıklarına değinen asker annesi, “Bugün bana da böyle bir görev düşerse ben de seve seve giderim.” dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı