Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Chp'nin A Takımı

1 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı CHP 34. Olağan kurultayının ardından ilk Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı.

Toplantıda Suriye’deki yaşanan gelişmeler başta olmak üzere iç ve dış politikaların masaya yatırılacağı öğrenildi. CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı.

MYK öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP’nin 34. Olağan Genel kurultayının güzel geçtiğini ve CHP’lilerin kıvanç duyacakları bir kurultay olduğunu söyledi.

Keskin, Kurultay’da barışı, sevgiyi ve gelecek dönemde CHP’nin temel, siyasal uygulamaları ilişkin anlayışları paylaştıklarını ifade etti.

CHP’nin kurultay delegelerinin tabanın özlemle beklediği bir kadroyu seçtiklerini kaydeden Keskin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultayın ardından Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alacak kişileri belirlediklerini söyledi.

Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alanların hem özel yaşantıların da hem de iş hayatında kendilerini kanıtlamış kişiler olduğunu ifade eden Keskin, “İş başında bulunan kadro Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklediği çözüm unsurlarını hazırlayarak toplumumuzun takdirine ve tartışmasına sunacaktır. İnsanımız bizden çok önemli görevler bekliyor. Türkiye’nin içte ve dışta çok devasa sorunları var. Baştaki bu siyasi iktidar maalesef bu sorunların yaratıcısı olmuş ve adeta vurgun yemiş dülger avcısı gibi şaşkın bir şekilde Türkiye’nin sorunlarını seyretmektedir. Dolayısıyla CHP olarak Türkiye’yi bu olumsuzluklardan kurtarmak, Türkiye’de barışın, sevginin, hakça bir yaşamın, hukukun egemen olması ve gerçekleştiği herkesin adalete olan güven duygusunu pekiştirecek değişimleri sergilemek içi çalışacağız” dedi

Hükümeti iktidardan ulaştırmanın tek yolunun CHP olduğunu kaydeden Keskin, bugünden sonra CHP’nin çalışmalarının iktidara yönelik olacağını söyledi.

Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden adaylığına ilişkin sözleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in açıklamaların” sorulması üzerine Keskin, “O cenaptan birisinin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hukuk anlayışını dile getirdiği için teşekkür ediyorum. Keşke bu hukuk anlayışı bu duyarlılık cezaevinde bir takım yapay kanıt üretme merkezlerinde kanıtlarla 3-4 yıldır sorgusuz sualsiz cezaevlerinde sivil toplama kampında yatan insanlar için geçerli olsaydı ve sergilenseydi. Hukuk her zaman herkes için lazımdır. Kendisi gündeme geldiğinde hukuka sığınanların başkalarında uğradığı haksızlıklar karşısında hukuka saygıya bir kere daha sahip çıkılması gerektiği ortaya çıkmıştı” diye konuştu.

34. Olağan Kurultayın ardından ilk MYK toplantılarını gerçekleştirileceklerini belirten Haluk Koç, MYK toplantısının ardından genel bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Daha önceki MYK toplantılarının içeriği gibi olmayacağını ve Türkiye’yi ilgilendiren temel tartışma konularında CHP’nin görüşlerini ifade edeceklerini belirten Koç, CHP’ye yakışan üslup ve çizgi içerisinde değerlendirmeleri yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kullandıkları üsluba cevap verecek donanıma sahip olduklarını söyleyen Koç, “Seviyeyi biz korumaya çalışacağız. Sadece karşı taraftar bu şekilde bir süreç yaşanırsa, tabi ki bizde ona uygun davranışları sözleri söylemekten çekinmeyeceğiz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı