Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davos İstanbul'a Geldi

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu’nun Türkiye’de yapılmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Swiss Otel’de gerçekleştirilen forumda konuşan Başbakan Erdoğan, “Dünya Ekonomik Forumu’nun ülkemizde gerçekleştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dünya Ekonomik Forumu’nun Türkiye’de yapılmasını son derece isabetli bulduğumu ve aynı zamanda anlamlı bulduğumu belirtmek isterim. Zira Türkiye son derece zor bir coğrafyanın ortasında, tüm zorluklara tüm sorunlara rağmen istikrarla demokrasiyle büyüyen bir güven adası olma konumunu güçlü şekilde muhafaza eden bir ülkedir.” dedi.

Türkiye’nin dış politika ve demokratikleşme adımlarından bahseden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kafkasya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlarda içine kapanan ülkelerin başarılı olamayacağı, bölgesel işbirliğinden kaçınan bir ülkenin sadece refah değil huzur istikrar ve güvenden de yoksun kalacağı aşikardır. Türkiye’nin yakın tarihine bakıldığında aktif dış politika ve demokratikleşmenin ivme kazandığı dönemlerin ekonomiyi çok güçlü manada desteklediği görülecektir. Demokrasinin kesintiye uğradığı, reformların askıya alındığı dönemlerde temel insan hak ve özgürlüklerinin yeterince önemsenmediği dönemlerde Türkiye ekonomik atılım gerçekleştirememiştir. Aynı şekilde içine kapanan bir dış politika anlayışına sahip olduğu bölgesel meselelerde aktif roller üstlenmediği dönemlerde de Türkiye ekonomisini büyütememiş, refah düzeyini yükseltememiştir. Hükümetimiz idaresinde son 10 yıl aktif, barış odaklı bir dış politika ile demokratikleşme eksenli reformların bir ülkeyi nereden nereye getirdiğini göstermesi açısından son derece manidardır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı