Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Haberal'a Ecevit Sorgusu

23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile görüşmesi sonrası basın ortak basın toplantısı düzenledi.

Pakistan'ın ünlü doktorunun “Ergenekon” tutuklusu CHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın serbest bırakılması için yazdığı mektubu değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Bu konu yargının konusudur. Bu tür temenniler bizi ilgilendirmiyor. Bize düşen yargı sürecini izlemektir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile görüştü.

Görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan ve Başbakan Gilani, ortak basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

NTV muhabiri Can Ertuna, Pakistan’nın dünyaca ünlü doktoru Adibul Hasan Rizvi’nin, "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı CHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın serbest bırakılması için yazdığı mektubu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, bunun üzerine şunları söyledi:

“Mehmet Haberal konusu tamamen yargının konusudur. Bu konu hakkında dışarıdan, içeriden bazı aktivistlerin yaptığı bu tür temenniler bizi ilgilendirmiyor. Yargı ne verirse herkesin buna uyması gerekir. Konu sıradan bir konu değildir. CHP, o maddeyi bile bile aday göstermişlerdir. Her mesleğin kendine has bazı savunulacak yanları çıkabilir. Mesleğinde başarılı olabilir ancak yargı farklı şeyleri göz önüne alarak karar vermiştir. Bize düşen yargı sürecini izlemektir.”

Erdoğan, “Haberal, milletvekili adaylığına dışarıdayken değil, tutukluyken gösterilmiştir” diye ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı