Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Zehir İmha Operasyonu

20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı İstanbul'da polis ve jandarmanın ele geçirdiği, 300 bin adet uyuşturucu hap, 750 kilogram eroin ile 1 ton esrar ve 250 kilogram kokain, cumhuriyet savcısının nezaretinde yakılarak imha edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, kentte polis ve jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen 300 bin adet uyuşturucu hap, 750 kilogram eroin, 1 ton esrar ve 250 kilogram kokainin, 10 Mayıs Perşembe günü imha edilmesine ilişkin görüntüler basına dağıtıldı.

Görüntülerde, emniyet ve jandarma görevlileri tarafından kamyonlarla bir fabrikaya götürülen uyuşturucu maddelerin, yakılarak imha edildiği yer alıyor.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin imhası, 2313 Sayılı ''Uyuşturucu Maddelerin İmhası Hakkında Kanun''un uygulanmasına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre, İmha Komisyonu'nun kararı ile gerçekleştiriliyor.

Vali veya bir vali yardımcısının başkanlığında, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nden birer görevli ve bir cumhuriyet savcısının yer aldığı İmha Komisyonu'nun aldığı karar uyarınca, ele geçirilen uyuşturucu maddeler yılda 2 veya 3 kez yakılarak imha ediliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı