Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adana'yı Sel Aldı

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı ASKİ Genel Müdürü Abdülkadir Küreksiz, aralıksız ve şiddetli yağmur nedeniyle bazı semtleri kısa süreli su bastığını, ekiplerin anında müdahalesi ile birkaç saat içerisinde suların tahliyesinin sağlandığını ve yaşamın normale döndüğünü söyledi.

Su baskınlarının yaşandığı bölgenin imar planının 1967 yılında o dönemin nüfusuna göre yapıldığını ifade eden Küreksiz, “Daha sonra imar planı değiştirilmiş, Adana’nın kuzeyindeki dere yatakları yol, çevresinde de yoğun yapılaşma yaşanmış. Yeni planlamaya göre yeterli ana kolektörler yapılmaması nedeniyle, bugün su baskınları yaşanmakta, Kuzey Adana’ya yağan yağmur suyu Güney Adana’daki 17 mahalleden çıkmaktadır” dedi.

Dün saat 16.00’da başlayan ve sat 17.05’e kadar devam eden şiddetli ve aşırı yağışların da aynı nedenle su baskınlarına neden olduğunun altını çizen Küreksiz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kuzey Adana yapılaşmaya açılırken, yeterli ana kolektörler yapılmadığı için dünkü yağmurda Turgut Özal Bulvarı, Mahfesığmaz, Yurt, Huzurevleri, Pınar ve Fatih mahalleleri ile Hayalpark civarında bu baskınları yaşanmıştır. Dere yataklarının yol, çevresinin de konuta açılması, buna karşın yeterli ana kolektörlerin yapılmaması nedeniyle su, caddelerden akmak zorunda kaldı. Ekiplerimiz müdahale etti ancak, aşırı yağışın devam etmesi nedeniyle anında sonuç alınamadı. Yağışların hafiflemesinden 2 saat sonra suların tahliyesi sağlanabildi ve yaşam normale döndü." Güney Adana’nın 17 mahallesini yakından ilgilendiren ana kolektör çalışmalarının devam ettiğini söyleyen ASKİ Genel Müdürü Abdülkadir Küreksiz, “Yeni yapılan ve bu yaz hizmete girecek olan ana kolektörler devreye girdiğinde, bu sorun Adanalı’nın gündeminden çıkacaktır” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı