Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sağlık Personeline Şiddet

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Uçer’in bir hekime yönelik saldırısını, “Olayın ironik yanı kendisinin sağlıkta şiddet ile ilgili olarak Meclis’e verilen araştırma önergesinin altında imzasının bulunmasıdır.” dedi.

Bakan Akdağ, Uçar’dan özür dilemesini istedi. Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Uçer’in, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyeni Oğuz Eroğlu’na yönelik saldırısını değerlendirdi. Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Akdağ, “Böyle bir ortamda, BDP Milletvekili Özdal Uçer eşinin ve çocuğunun geçirdiği bir kazadan dolayı Van’daki Eğitim Araştırma Hastanesi'nin acil servisine gidiyor. O acil servisimizde çok tatsız bir olay yaşanıyor.” dedi.

Özdal Uçer ile telefonla görüştüğünü söyleyen Akdağ, “Böyle bir olayın gerçekleştiğini kendisi inkâr etmiyor. Sadece sebepler söylüyor. Bana bunları kendisi bizzat söyledi.

Beni aramıştı, ben de kendisine döndüm ve görüştü. İşin ironik olan yanı şu: Sayın Özda Uçer, BDP’nin sağlıkta şiddet ile ilgili olarak Meclis’e verdiği araştırma önergesinde imzası bulunan bir milletvekili. Yani 'bunu araştıralım, nasıl oluyor, nasıl önleyeceğiz' diye kendisinin imzası var. Kendisi inkâr etmeyerek de 'evet ben böyle bir fiili yaptım ama gerekçelerim vardı' diyor. Eğer gerekçelerin arkasına sığınacaksak ya da birileri gerekçelerin arkasına sığınacaksa toplumda şiddeti önleyemeyiz. Şiddetin gerekçesi olamaz. Hele hele bir milletvekilinden bir sağlık çalışanına karşı şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz.” şeklinde konuştu.

“KENDİLERİNE VURULAN HER FİSKE, BANA VURULMUŞ BİR FİSKEDİR.”Bu olayı kınadığını söyleyen Akdağ, şöyle devam etti: “Arkadaşlarıma telefon açtım ve kendileri ile görüştüm. Olayın soruşturmasını da yapıyorum. Orada bir eksik, kusur varsa zaten biz onun peşini bırakmayız. Ama olay ne olursa olsun, şiddete, tokat atmaya bunu vardıramazsınız. Buna kimsenin hakkı yok. Arkadaşlarıma, kendilerine vurulan her fiskenin bana vurulmuş bir fiske olduğunu ve bunun bu şekilde takipçisi olacağımı, söyledim. Hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik. Bu meseleyi mutlaka takip edeceğiz.”Vatandaşlara, tüm hak arama yollarının açık olduğunu hatırlatan Akdağ, “Bu hak arama yollarına müracaat edin ama lütfen hiçbir sağlık çalışanına karşı sözel ya da fiili şiddete başvurmayın.” tavsiyesinde bulundu.Bir milletvekilinin ya da güçlü olan bir kişinin sağlık çalışanlarına karşı şiddetinin de kabul edilemez olduğunun altını çizen Akdağ, “Bu meseleleri salı günü de tartışacağız. Ülke gündemine bu konunun gelmiş olmasını çok hayırlı buluyorum. Çünkü gerçekten canını dişine takarak, gecesini gündüzüne katarak hizmet eden sağlık çalışanlarına dokunmak, en azından günahtır. Allah bunun hesabını sorar.” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLİ ÖZÜR DİLEMELİDİR.”Acil Tıp Uzmanı Oğuz Eroğlu’nun, Van depreminde aracında sabahlayarak depremzedelere hizmet verdiğini aktaran Akdağ, şöyle devam etti: “Kendisinin eşi de orada bir doktor hanımefendi arkadaşımız. Çocuklarını ailelerinin yanına gönderdiler. Canla başla orada Van halkına hizmet ettiler, hiçbir ayrım gözetmeden. Çünkü onlar yaptıkları işin kutsallığını bilen kişiler. Tüm toplumu bu meselenin karşısında birlik olmaya ve tepki koymaya çağırıyorum. Bu herkes tarafından, tüm sivil toplum kuruluşları bakımından, özellikle sağlık kuruluşları bakımından şiddetle kınanması gerekir. Bu sayın milletvekilini de kamuoyu önünde özür dilemeye çağırıyorum. Bu özür dileme oradaki arkadaşlarımızın hukuki haklarını aramasına engel olmayacaktır. Ama milletvekilimiz de kendi üstüne düşeni yapmalıdır.”Bir gazetecinin, “TTB’nin hekimlere yönelik şiddetin sağlıkta dönüşüm projelerinden kaynaklandığına dair eleştirileri var. Neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusu üzerine Akdağ, “TTB’nin, hekimlerimiz için söylemiyorum, eylemlerini özellikle birlikte geliştirdiği bir sağlık sendikası var. Bu sağlık sendikası ile TTB ile bu eylemleri gerçekleştirme sırasında en fazla kol kola girenler de bu sayın milletvekilinin de içinde olduğu gruplar olmuştur. TTB buna ne diyecek, onu bekliyorum. Ama bunun için benim uyarımı da beklememeleri gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.Sağlıkta dönüşüm programlarının köylere ambulans götüren, ücretsiz hava ambulans hizmetlerinin verildiği bir sistem olduğunu hatırlatan Akdağ, “Bunlar mı vatandaşın tepkisine yol açıyor?” diye sordu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı