Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erken Nevruz Kutlama Talebi

17 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, nevruzun dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Türkiye’de de 21 Mart günü kutlandığını söyledi.

Bu yıl 21 Mart tarihinin Çarşamba gününe geldiğini aktaran Şahin, 21 Mart günü yapılacak kutlamalara izin verileceğini, bu tarih dışında yapılacak kutlamalara izin verilmeyeceğini söyledi.

25. Reform İzleme Gurubu toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısına gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP 'nin İstanbul ve Diyarbakır 'da nevruz kutlamalarını Pazar günü yapma talebini değerlendirdi. Nevruzun Türkiye 'de ve dünyanın bir çok ülkesinde 21 Mart tarihinde kutlandığını belirten Şahin, “21 Mart bu sene Çarşamba gününe geliyor. Valiliklerimiz değerlendirmelerini 21 Mart 'a göre yaptılar. 21 Mart için başvurularda özel sakınca yok ise tertip komitesi açısından izin verdi, vereceklerdir. Ama 21 Mart 'ı değiştirip, Mart ayının başka bir gününde 21 Mart kutlamak adıyla yapılabilecek etkinliklere de 21 Mart 'ın istismarını önleme bakımından yaptıkları değerlendirme itibari ile izin vermeyecekleriir veya vermemişlerdir.” dedi.

Olayın tamamen 21 Mart gününün anlamına uygun kutlanmasından ibaret olduğunu söyleyen Bakan Şahin, “Onun dışında yapılması öngörülen bir takım etkinlikler ve amacından sapma olasılığı bulunan valiliklerimiz değerlendirerek karara bağlamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

'ÇAPKIN GÖREVİNİN BAŞINDA'
Basın mensuplarının, 'İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın 'ın görevden alınacağı' yönündeki iddialara ilişkin sorusu üzerine Şahin, Hüseyin Çapkın 'ın görevinin başında olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın 'Hükümet Sözcüsü' sıfatıyla açıklama yaptığını hatırlatan Bakan Şahin şöyle konuştu: “81 ilimizde 81 il emniyet müdürü ve valimiz görevlerinin başındadır. Bu yönde geliştirilen spekülasyonun hiçbir dayanağı ve haklı ahlaki temeli yoktur. Çalışan insanlarımız, görevinin başında olan insanlarımız, hele hele güvenlik gibi çok önemli özellikli hizmetlerden sorunlu arkadaşlarımız üzerinde bu tür spekülasyonlar geliştirilmesini hiç de iyi niyetli olarak görmemekteyiz.”

Bu konuda Arınç 'ın açıklamasına rağmen bu sorunun tekrar sorulmasını yadırgadığını belirten Bakan Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye 'de hükümetten başka hükümet, hükümet sözcüsünden başka hükümet sözcüsü, İçişleri bakanından başka da bir içişleri bakanı herhalde yok. Başka türlü nasıl söyleyelim Türkçe 'den başka bir ifade ile mi söyleyelim bunu. Son kez söylemiş olayım.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı