Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bozdağ'dan Hocaefendi Yorumu

16 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bu hasreti bitirip Türkiye'ye dönmesini arzuladıklarını ifade etti.

Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş'i kabulünde, basın mensuplarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'yi Türkiye'ye davet ettiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli kıymetlerden birisidir. Geçmişte yaşanan bir kısım huzursuzluklardan dolayı ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Uzunca bir zamandır ülkesine uzaktan ama gönül açısından da bir o kadar yakından hizmet ettiğini biliyorum. Ama artık uzaktan değil, Türkiye dönmesinde, Türkiye'ye dönüp hasretin bitmesinde fayda vardır. Türkiye'den ayrılmak zorunda kalan bütün insanları geçmişte Türkiye'ye davet ettik. Onlardan biri olan Kemal Burkay. Geldi şu an ülkesinde yaşıyor. Türkiye'nin değerlerinin Türkiye'nin dışında olmaktansa Türkiye'nin içinde hizmetine devam etmesi gerektiğini her defasında ifade ettim." dedi.

Gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya da Bozdağ, "Kendi takdiridir. Bizim arzumuz, bizim dileğimiz bu hasreti bitirip Türkiye'ye dönmesidir." diye konuştu.

Kürt sorunu ile ilgili bir soruya da Bozdağ, "Kürt sorununu çözecek tek lider Sayın Başbakan'dır. Çünkü Türkiye'de Kürt sorununun çözümü tartışmasını yıllar önce Rahmetli Özal yapmıştı. Ömrü vefa etmedi. Ondan sonra Sayın Başbakan Türkiye'nin yönetiminde görev alana kadar çözüm endeksli bir tartışma yapılmadı. Yapanı da hem medya hem siyaset hem de başkaları ağır bir şekilde itham etti. Çözüme yönelik tartışmayı başlatan lider Başbakanımızdır. 2005'de Diyarbakır'da yapılan konuşma, partinin 2001 programına konulan fikirler, yaklaşımlar ve 2009'da Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle atılan adım ve süreç içerisinde yaptıklarımız bizim bu meseleye çözümle ilgili yaklaştığımızın göstergesidir. Bu meseleyi çözmek büyük bir yiğitlik ve cesaret ister. O da Sayın Başbakanımızda var." açıklamasında bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı