Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Olimpiyat Coşkusu Devam Ediyor

9 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı 10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan konuk öğrenciler, Edirne gezisinde Vali Gökhan Sözer’i ziyaret etti.

30 ülkeden 80 civarında öğrenci önceki akşam uzun araç konvoyu eşliğinde şehre giriş yaptı. Saraçlar Caddesi'nde halkı selamlama yürüyüşü yapan konuk öğrencilerin etrafını yüzlerce vatandaş sardı. Yoğun ilgi ile otobüslerine binen öğrenciler gece kalacakları otellerine hareket etti. Türkçe Olimpiyatları Edirne ayağının ikinci gününde ise öğrenciler çeşitli ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Edirne Valisi Gökhan Sözer’i ziyaret eden öğrenciler, söyleyecekleri şarkılarla ilgili de bir sunum yaptı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Sözer, Türkiye’de 10 yıldan bu yana Türkçe Olimpiyatları’nın yapıldığını hatırlatarak dünyanın çeşitli ülkelerinde açılan Türk okullarında okuyan öğrencileri misafir ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin aldıkları eğitimi ve öğrendikleri Türkçe’ye Türkiye’ye gelerek kendileriyle paylaştığını anlatan Sözer, “Sizlerin orada bu eğitimi almanızdan, Türkiye'de, Edirne'de bu güzel Türkçenizi bizlerle paylaşmanızdan, bizimle Türkçe konuşmanızdan, söylemenizden büyük mutluluk ve sevinç duyuyoruz. Sizleri artık Türkiye’nin çocukları olarak kabul ediyoruz. Sizin Türkçe'ye olan bağlılığınız devam ettiği müddetçe, Türkiye ile olan bağınızda devam edecektir. Size bulunduğunuz okullarda, ülkelerinde çok ciddi emek, değer veriliyor, hizmet ediliyor. Size eğitim, değer veren öğretmenlerinize ve ailelerinize size çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin ise tarihten gelen ve Cumhuriyetle devam eden bir birlikte yaşama kültürünün bulunduğunu belirtti.

Sezgin, “Bu kültür Mevlana’larla zirveye ulaşmış, Yunus Emre ile tevazuda derinleşmiş, Hacı Bektaş, Hacı Bayram Veli ile farklı bir mistik havaya ermiştir. Osmanlı döneminde bu kültür Balkanlarda ve Ortadoğu’da barışı getirmiş. İnsanımız bugün bu okullarımızda tarihten gelen Cumhuriyetle modern bir kimliğe bürünen bu barış ve kardeşlik medeniyetinin farklı bir versiyonla devam ettiriyor.” diye konuştu.

Arnavutluk’tan gelen Xhorda Kalıgi’nin okuduğu Mehmet Akif Ersoy'un “Atiyi Karanlık Görerek, Azmi Bırakmak” şiirini, Somalili Abdulrezzak Abukar, Barış Manço'nun “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” şarkısını düzgün bir şekilde söylemesi büyük beğeni topladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı