Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis Darbeleri İnceleniyor

9 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, “Her hal ve şartta darbeler kötüdür.

1960 İhtilâli olmasaydı bugün Türkiye farklı bir yerde olurdu” dediğini aktardı.Nimet Baş, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yaptıkları ve yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Baş, açıklamasına Süleyman Demirel’in 12 Mart Muhtırası dönemi ile 1980 darbesinin başbakanı, 28 Şubat döneminin ise cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak başladı.

Bu dönemlerin Türkiye açısından çok önemli olduğunu ifade eden Baş, her 10 yılda bir darbe ve muhtıranın yapıldığını belirtti.

Komisyon üyelerinin 1960, 1980 darbeleri ile 12 Mart ve 28 Şubat muhtıralarıyla ilgili soruları Demirel'e yönelttiklerini anlatan Baş, "Çok kısıtlı bir zaman oldu. Cumhurbaşkanı açısından da bu zaman kısıtlı idi. Bize, ‘Bir 4 saat daha yorulmazsanız sizi bekliyorum. Benim için bunlar zevktir. Böyle bir komisyonun kurulması çok önemlidir’ dedi.

Demirel, aynı zamanda demokrasiye, sahip çıkılamayan dönemlerin olduğunu söyledi.

Dönemlere göre bir değerlendirme yaptı. Bugünkü koşulların olmadığı, dolayısıyla demokrasiye sahip çıkma konusunun siyasiler açısından bu kadar güçlü olmadığını anlattı. Her hal ve şartta, 'darbeler kötüdür' ifadesini kullandı. '60 İhtilâli olmasa idi bugün Türkiye’nin çok farklı konumda olurdu.' dedi.

" Uzun bir toplantıdan aktaracaklarının şimdilik bunlar olduğunu ifade eden Baş, daha detaylı bilgiler için tutanakları işaret etti. Onları daha sonra gazetecilerle paylaşabileceğini söyleyen Baş, "Sormak istediğimiz ama soramadığımız birçok soru kaldı içimizde. Bütün süreçle ilgili detay sorularımız eksik kaldı. Onları da bir sonraki görüşmemizde soracağız." ifadelerini kullandı.Nimet Baş, bir sonraki görüşmenin ne zaman yapılacağı hakkında ise açıklama yapmadı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı