Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis'te Fezleke Tepkisi

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp meclise gönderilen fezleke tehdit unsurudur." dedi.

Milletvekili dokunulmazlığının düşürülmesi için hazırlanan fezlekelerin hiçbir hukuki değer taşımadığını kaydeden Demirtaş, davalarından hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını söyledi.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde BDP ikinci Ekoloji ve Yerel Yönetimler Konferansı'nda konuşan Demirtaş, binbir zorluk ve baskıyla tutuklamaların yapıldığını ileri sürdü. Bu baskının büyüklüğü karşısında görkemli bir direnişle birlikte siyasal yerel hizmet çalışmalarını sürdüren bir parti olduklarını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti: "Bugünkü yürüyüşümüzü kazındıran bütün şehitlerimize minnettarız. 13 yıldır sürdürdüğümüz yerel yönetim deneyiminde bedel ödemiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. 88 belediye meclis üyemiz 2 il genel meclis üyemiz 20 belediye başkanımız, 11 il genel meclis üyemiz, 19 belediye başkan yardımcısı 180 yerel yöneticimiz tutukludur. Demokratik özerkliğin inşa konusunda yerel yönetimlerin nasıl pratik içerisine gireceği, elindeki imkanları demokrasinin kültüre dönüşmesi konusunda nasıl politika üretileceğiyle ilgili burada tartışmalar yapacağız."

"PKK VE BDP’NİN ORGANİK BAĞI YOKTUR"

Uludere katliamında sadece 34 kişi katledilmediğini, orada yüz yıllık trajedinin yer aldığını ifade eden Demirtaş, "30 yıldır savaş devam ettiğini anlatan Demirtaş, "PKK’nın yürüttüğü eylemlerde BDP’nin tek bir talimatının olduğunu ispatlayamazsınız. Tarihte görülmemiş bir şeydir. Organik bağımız yoktur." şeklinde konuştu.

Kendileri için hazırlanan fezlekelerin tehdit olduğunu belirten Demirtaş, bunun bir talimat sonucunda Başbakan tarafından talimat olarak verildiğini ileri sürdü. Hiçbir hukuki değerinin bulunmadığını iddia eden Demirtaş, endişe içerisinde bulunmadıklarını kefeni koltuğu altında siyasetçiler olduklarını kaydetti.

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise fezlekenin kendilerine yönelik bir müdahale olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Biz bunlara alıştık. Bu tür yaklaşımlar bizi kendi yolumuzdan alıkoyamayacak. Barışa olan umudumuzu kırıyor. Böylesi bir uzlaşma anlayışı olmaz. Fezleke bizi biraz daha yaraladı. Muhalif olan herkes hedef durumunda. Biz buna boyun eğmeyiz. Fezlekeyi bir tehdit olarak görüyorum. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemeye hazırız. Hiçbir güç halkın iradesinin önüne geçemez. Cezaevine atacaklarsa buyursunlar atsınlar. Biz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Türkiye son derece kritik bir süreçten geçiyor." Bu tür uygulamaların bedelini bütün ülkenin ödediğini söyleyen Tuğluk, BDP’nin birlikte yaşamanın güvencesi olduğunu kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı