Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da Kürtaj Protestosu

2 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başkent’te Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde kürtaja yasak getirilmesine yönelik öneriyi protesto etti.

Bakanlığın görevini yerine getirmediğini belirten grup üyeleri, bakanlığa girmek isteyince arbede yaşandı. Üç kez polisle karşı karşıya gelen kadınlar daha sonra buradan koşarak Meclis’e gitmek isteyince gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde toplanan kadınlar, ‘Kürtaj haktır Uludere katliamdır’ dövizleri açıp, ‘AKP’den hesabı kadınlar soracak’ sloganı attı. Kürtaj yasasını protesto eden grup Bakan Fatma Şahin’le görüşmek istediklerini belirtti.

Bakan Şahin’in burada olmadığını öğrenen göstericiler daha sonra bakanlığın görevini yapmadığını belirterek, binaya girmek istedi. Bakanlık önünde barikat kuran polis ekipleri, grubu engelledi. Polis barikatını aşmaya çalışan göstericiler, kalkanlara ve polise vurarak barikatı aşmaya çalıştı. Bu sırada bakanlık Daire Başkanı Amber Türkmen grubun yanına gelerek, kadınlarla görüştü. Türkmen, eylemci grubun taleplerini Bakan Şahin’e iletmek için geldiğini söyledi.

Kadınlar ise Türkmen’in Bakan Fatma Şahin adına özür dilemesini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da özür dilemeye davet etmesini istedi. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince kadınlar yeniden bakanlığa girmek istedi. Üç kez polis barikatını zorlayan kadınlar, içeri giremeyeceğini anlayınca oturma eylemi başlattı. Oturma eyleminin ardından kadınlar buradan koşarak Meclis’e gitmek istedi. Polis ekipleri de kadınların arkasından koşarak grubu durdurmaya çalıştı. Yaşanan kovalamaca sırasında bazı kadınlar Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmaya çalıştı. Yol üzerine yatan göstericileri polis buradan uzaklaştırdı. Çevik Kuvvet ekipleri daha sonra kadınları çembere aldı. Polis, yaptığı uyarının ardından kadınları gözaltına aldı. Bu sırada kadınların polise direndiği görüldü.

Üst araması yapılan ve kelepçe takılan kadınlar polis aracına bindirildi. Meclis’in karşısında gerçekleşen gözaltı işlemi sırasında CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen olay yerine geldi. Kadınların gözaltına alınmasını izleyen Türmen, bu kadar sert müdahaleye gerek olmadığını söyledi.

Eylemin ardından gözaltına alınan 28 kişi Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı