Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan 'Yüzde 3,5+4' Dedi

26 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 34 kaçakçının öldürülmesiyle sonuçlanan Uludere olayı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, “Bunu zorla gündemde tutma gayreti içinde olanlar terör örgütü ve uzantılarıdır. Bunda samimi değillerdir. Hiç kimse bu konuyu, medya da dahil, fazla istismar etmesin. Bizim söyleyeceğimiz budur. Ve grubumdan da bundan sonra farklı bir açıklama gelmeyecektir.” dedi.

Kazakistan ziyareti dönüşü Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyip yaptığı ziyaretleri değerlendirdi, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan,bir soru üzerine terör örgütüyle mücadeleye devam edeceklerini, ancak parlamentodaki uzantısıyla da müzakere yapacaklarını yineledi. Geçmişten bu yana hükümet yetkililerinin BDP ile görüşmeler yaptığını aktaran Erdoğan, “Hatta eş başkanlarıyla makamında görüşme yaptık. Bunlara karşı değiliz. Fakat karşımızdakiler nasıl siyaset yapacaklarını bilememektedir. Bu müzakereleri hukuk devleti çerçevesinde değil de farklı talepler yapacak olursanız, bu kadar boş vaktimiz yok. Nitekim, Adalet Bakanı’na talebin içerisinde İmralı konusu olunca bu siyasi müzakere değildir. Bu, her şeyi belli olan şey için vakit kaybıdır. Gündemi belli olan bazı görüşmeler için her zaman müzakereye açığız. Herhalde kimse bizden daha farklı bir şey beklemesin.” diye konuştu.

“ÖZÜR, ATILAN ADIMLARLA DİLENMİŞTİR”

“AK Parti Genel Başkanı yaptığı açıklamaları arkadaşlarıyla değerlendirerek yapar. Biz bu konuyla ilgili açıklamamızı yaptık.” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Burada bir kazanın olmuş olabileceğini daha başta söyledik. Ama bu bölgenin bir terör bölgesi olduğunu da söyledik. Bana kimse kalkıp sınır boyu kaçakçılığı yapanların, yaptığı kaçakçılığı meşru olarak gösterme gayretine giremez. Bu konularla ilgili olarak da bizler yasaların belirlediği tazminatları, çok çok üzerinde, yatırdık. Başbakan yardımcım, eşlerimiz aileleri yerinde ziyaret etti. İnsaniyse, biz insani görevimizi yaptık. Terör örgütü ve uzantıları bizden daha farklı bir beyan bekliyorsa, kusura bakmasın. Bu işin idari incelemesi yapılıyor. Adli incelemesi sürüyor. Bunun dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Süreci takip ediyoruz. Adaletin tecellisini beklemek görevimizdir. Bunun dışında atılması gereken adımlar atılmıştır. O özür atılmış olan adımlarla dilenmiştir.”

“GRUBUMDAN BUNDAN SONRA FARKLI BİR AÇIKLAMA GELMEYECEK”

Terör örgütü ve uzantılarının bu olayı zorla gündemde tutma gayreti içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu vakada samimi değillerdir. Bir şeyler kapmanın içerisinde olanlar var. Hiç kimse bu konuyu fazla istismar etmesin. Medya da dahil. Bizim söyleyeceğimiz budur. Ve grubumdan da bundan sonra farklı bir açıklama gelmeyecektir.” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı