Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kas Erimesi İle Mücadele Ediyorlar

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Tufanbeyli ilçesinde, genetik kas erimesi hastalığı olan ailenin fertlerinden biri hayatını kaybederken ikisi hastalıkla mücadele ediyor.

İlçeye bağlı Çatalçam köyünde yaşamlarını sürdüren Kösehan ailesi, kas erimesi hastalığıyla mücadele ediyor. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Selahattin Kösehan (50), kas erimesi hastalığının önce ağabeyi Mustafa Kösehan da görüldüğünü ve hastaneye götürmelerine rağmen genç yaşta hayatını kaybettiğini söyledi

Daha sonra kardeşi İsmail Kösehan'ın 7 yaşında kas erimesi hastalığına yakalandığını belirten Kösehan, "Bu hastalık bir türlü yakamızı bırakmıyor. Oğlum Mustafa da tam ilköğretime başlayacağı sırada 6 yaşında kas erimesi hastalığına yakalandı. Şimdi hem oğlum hem kardeşim aynı hastalıktan muzdarip. Oğlumu ve kardeşimi doktorlara götürüyorum ama genetik hastalık bizim yapabileceğimiz birşey yok diye geri gönderiyorlar. Kardeşimde oğlumda her gün gözümün önünde eriyor" dedi.

Oğlu kas erimesi hastalığına yakalandığı için yürüme güçlüğü çektiğini ancak buna rağmen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden lojistik bölümünü okuduğunu anlatan Kösehan, şunları söyledi: "Oğlum hiç dışarı çıkamıyor. Hem bu nedenle hem de derslerine daha iyi çalışması için ineğimi satarak ona bilgisayar ve internet aldım. Dışarı çıkacağı zaman ben sırtımda çıkarıyorum. Bir tekerlekli sandalyemiz var onu da kardeşim kullanıyor." Oğlunun en büyük hayalinin memurluk sınavını kazanmak olduğunu vurgulayan baba Kösehan, yaklaşık bir ay önce sınavda yetkililerin köye kadar gelip oğlunu sınava götürdüğünü söyledi.

Mustafa Kösehan ise kas erimesi hastalığının 6 yaşında başladığını ve giderek ilerleyip kendisini ayakta duramaz hale getirdiğini, bu nedenle birçok hayalini gerçekleştiremediğini ailesinin de maddi durumunun iyi olmadığını söyledi

Anne Ganimet Kösehan (47) ise oğlunun kendisi gibi yaz kış dışarı çıkmadığını hastalığı nedeniyle sürekli evde kaldığını kaydetti.

Diğer kas erimesi rahatsızlığı olan İsmail Kösehan ise günlerini şiir yazarak geçiriyor. Aile, kas erimesi hastalığı olan yakınları için evde bakım aylığının bağlanmasını istedi. Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de, aileye evde bakım ücretinin bağlanması için çalışma başlattığını bildirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı