Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbuğ ve Alan'a ziyaret

15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı MHP Lideri Devlet Bahçeli, İlker Başbuğ ile yaptığı görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

MHP Lideri Bahçeli, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti. Bahçeli,''Silivri, İmralı'nın dengi ve eşiti değildir. Silivri ziyaretimiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu İmralı'ya muadil bir adım değil'' diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı (MHP) Devlet Bahçeli, İmralı sürecine tepkisini Silivri ziyaretleri ile gösterdi.

Bahçeli, Silivri Cezaevi'nde, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan'ı ziyaret etti.

MHP Lideri, ilk ziyaretine eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile başladı.

Başbuğ'u ziyareti sonrası açıklama yapan Bahçeli şunları söyledi:
''Geçtiğimiz haftaki Meclis grup toplantısında Silivri'de 26. Genelkurmay Başkanımızı ziyaret edeceğimizi açıklamıştım. Bu sözümü yerine getirmenin gönül huzurunu yaşıyorum. Sayın İlker Başbuğ ile bugün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde görüştük. Bilindiği üzere sayın Başbuğ hakkında Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin İnternet Andıcı davası kapsamında 2 Ocak 2012'de soruşturma açılmıştı. Arkasından da 06 Ocak 2012'de silahlı terör örgütü yöneticiliği ve hükümeti ortadan kaldırma suçlamasıyla tutuklanmıştı.

TSK'nın en yüksek mevkiinde 2 yıl görev yapan değerli bir komutanımız ne yazık ki terör örgütü kurmak suçlamasıyla bugün demir parmaklıklar arkasındadır. Bu haksız, mesnetsiz iftiranın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği tümüyle ortadadır. Değerli bir komutanımız terör suçlamasıyla cezaevinde. Başbuğ'un karşı karşıya kaldığı muamele esef ve üzüntü vericidir.

'SİLİVRİ, İMRALI'NIN DENGİ DEĞİL'

Değerli komutanlarımızın cezaevinde olması kabul edilemez. Komutanları terörist olarak sunmak akla ve zekaya hakaret olacaktır. Başbuğ bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kalmıştır. Silivri, İmralı'nın dengi ve eşiti değildir. Silivri ziyaretimiz kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu İmralı'ya muadil bir adım değildir.

'BAŞBUĞ, YARGISIZ İNFAZA MARUZ KALDI'

Terör örgütü PKK'nın ele başlarının ve militan kadrosunun temize çıkarılma gayretlerinin artan bir şekilde sürdürüldüğü bir dönemde TSK'da görev yapmış komutanlarımızın yargısız infaza maruz kalmaları, üzerlerine atılı suçlar kesinleşmeden darbeci gösterilmeleri kabul edilemez bir ilkelliktir.

'İMRALI'YA YÜZ SÜRENLER TARAFLARINI AÇIK ETTİ'

Bizim ziyaretimizi yanlışa yorumlayıp, İmralı canisiyle sayın Başbuğ'u terazinin iki kefesine koyduğumuz hezeyanına kapılanlar önce kendi davranış, fikir ve sicillerine bakmalıdır. Asıl sayın Başbuğ'u teröristlerin seviyesine kimlerin düşürdüğü sağduyulu herkesin mağlumudur. İmralı canisiyle pazarlık yapanlar, İmralı'ya yüz sürenler taraflarını artık kuşkuya yer bırakmayacak derecede açık etmişlerdir. Buna karşılık bizim tarafımızda da terörle mücadele edenler olduğu için bugün burada olduk.''

Bahçeli, daha sonra ise Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçen haftaki parti grup toplantısında, İmralı sürecine,''Madem İmralı'ya ziyaret sıklaşmıştır, terörist başına gitmek kutsallaşmıştır. O İmralı teröristi sizin olsun. Ben de Silivri'ye gidip terörle mücadelede muazzam bir görev yapmış İlker Başbuğ ile en kısa sürede kucaklaşacağım'' sözleriyle tepki göstermişti.

CEZAEVİNDEN ÖNCE PARTİ İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
Devlet Bahçeli ve beraberindekiler önce, partisinin Silivri İlçe Teşkilatı Başkanı Şenol Türkyılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Bahçeli ve beraberindekiler daha sonra, ziyaretler için Adalet Bakanlığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne girdi.

GAZETECİLERE SALDIRI

Bu arada Devlet Bahçeli'nin Silivri İlçe Teşkilatı'nı ziyareti sırasında, ilçe teşkilatı binasına girmekte zorlanan bazı basın mensupları, durumu Bahçeli'ye iletti.

Daha sonra bina dışına çıkan basın mensuplarından Ali İhsan Yıldırım,''Bizi neden şikayet ettin'' diyen bir kişinin saldırısına uğradı.

Ali İhsan Yıldırım'ın saldırı nedeniyle kaşının açıldığı öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı