Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tehdit ve hakaret suçlaması

3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Odatv Davası'ndan tahliye olan Ahmet Şık'ın, soruşturma ve kovuşturmayı yürüten hakim, savcı ve polisler hakkındaki sözleri üzerine başlatılan soruşturma, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Özel Yetkili Cumnuriyet Başsavcılığı, suçun özel yetkili mahkeme yetkisinde sayılmaması ve suç yerinin de Silivri olması nedeniyle yetkisizlik kararı verdi. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Odatv Davası'ndan tahliye edilmesinin ardından, Silivri Cezaevi çıkışında sarfettiği sözler nedeniyle Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcı Akkaş, Ahmet Şık'ın, "Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek." şeklindeki sözleriyle ilgili soruşturmada yetkisizlik kararı verdi.

Şık'ın sözlerinin, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesiyle görevlendirilen savcılığın baktığı suçlar kapsamına girmediğini belirten savcı Akkaş, kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı tehdit ve hakaret suçlarından soruşturma yürütülülmesi gerektiğine karar verdi. Aktaş, belirtilen suçun işlendiği yerin Silivri Cezaevi olması ve soruşturma yetkisinin de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olması nedeniyle yetkisizlik kararı verdi. Soruşturma dosyası, verilen yetkisizlik kararının ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı