Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taksim restleşmesi alevlendi

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Meydanı’nda süren yayalaştırma çalışmaları dolayısıyla 1 Mayıs kutlamalarının yapılabileceği yeni alanlar üzerinde çalışma yürüttükleri söyledi.

Güler, “Şu anda Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışmaları nedeniyle meydanın hangi durumda olduğunu biliyoruz. Biz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ' nün anlamına uygun, görkemli şekilde ve emekçiler tarafından kutlanmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

Budapeşte Süreci 5. Bakanlar Konferansı'nın ardından gazetecilerin sorularını değerlendiren Bakan Güler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler, kutlamaların Taksim Meydanı'nda yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, “Şu anda Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışmaları nedeniyle meydanın hangi durumda olduğunu biliyoruz. Biz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun, görkemli şekilde ve emekçiler tarafından kutlanmasına büyük önem veriyoruz. Hükümetimiz bu günü Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan etti ve akabinde de resmi tatil olarak ilan edildi. 2009'dan beri Taksim'de törenler gerçekleştiriliyor. Bu sene orada fiziki zorluklar var. Bizim görevimiz o tür etkinliklere katılanların ve diğer kişilerin bütün ihtiyaçlarının veya güvenliklerinin sağlanmasına yönelik bir görevdir. TÜRK-İş ' in bir talebi var, DİSK ' in böyle bir talebi olduğunu öğrendik. İstanbul Valimizle görüşecekler, kutlama alanında nasıl bir yöntem izleneceğini görecekler. Kendileri de oradaki zorlukları ifade ettiler. Bu görüşmeden sonra konu belli olur” dedi.

Karşılıklı sorumluluklara dikkat çeken Bakan Güler, “Etkinliklere katılacak insanların da sağlıklı şekilde haklarını kullanmasına yönelik tedbirleri almak hem bizim görevimiz, hem de bu etkinliği yapmak isteyenlerin sorumluluğunda. Buna bir çözüm bulunacaktır” diye konuştu.

“İSTANBUL'UN BU KONUDA BÜYÜK EKSİKLERİ VAR”

Bakan Güler, İstanbul'da toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yerlerin belli olduğunu ifade ederek, “İstanbul' un bu konuda büyük eksikleri var. İstanbul' da normal hayatı etkilemeyecek bu toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılacak insanların kendilerini özgürce ifade edebileceği, oraya gelen insanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı, trafiğin etkilenmeyeceği, hem gidişlerin hem gelişlerin sağlıklı yapılacağı alanlara ihtiyaç var. İstanbul bu tür alanlardan yoksun. Belki Yenikapı ile ilgili yapılan çalışmalar bunu karşılayacak nitelikte olur. Birilerinin haklarını kullanması, başkalarının haklarını kullanmasını engelleyici tarzda olmamalı. Emek ve Dayanışma Günü' nün anlamına uygun olarak herkes tarafından kutlanması, anlamına uygun etkinlikler yapılması doğaldır” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı