Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu'ndan Akaydın'a destek

23 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Antalya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, batı ilçeleri ziyaretleri kapsamında, ilk ziyaretini Kemer'e yaptı.

Kılıçdaroğlu, 2B arazilerinin rayiç bedel fiyatlarının yüksek olmasını eleştirerek, 2B konusundaki tekliflerine ‘evet’ denilmesi için kanun teklifi vereceklerini kaydetti

Kemer ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen 'Halk Buluşması'nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Uzun yıllardır Türkiye'nin gündeminde 2B sorunu var. 2B sorununu nasıl çözeceğimizi, İstanbul Sultanbeyli’de basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuştuk. 2B arazisi köylünün babasından, dedesinden devredilen yıllardır ektiği, biçtiği arazidir. Hükümet diyor ki; '2B arazileri devlete aittir. Bunu satacağım size. Ya da başkası bedelini öder, alır.' Bizim görüşümüze göre, orman köylüsüne 2B arazisi, herhangi bir ücret alınmadan tapusu verilmelidir. Onun dışındakiler için bedel, emlak vergisi üzerinden olsun. Vergi ne beyan edilmiş ise tapu onun üzerinden köylüye verilsin. Düşüncemiz budur. Bu teklifimizi hem parlamentoda, hem de komisyonlarda ısrarla dile getirdik. Ama AKP hükümeti şöyle söyledi; '2B arazilerinde büyük paralar kazanacağız, ne kadar, 25 milyar dolar.' Bunun üzerine bir gazeteci; 'o paralar kazanılsın ben de Taksim’de çıplak dolaşacağım' demişti. Zaman geldi, değişti. Gazetecinin söylediği ortaya çıktı. Köylüde o kadar para yok. Sonra '10 milyar dolar kazanacağız’ dediler. Emlak vergisi bedelleri devletin tespit ettiği bedellerdir. Köylünün de ödediği bedellerdir. Tarihte var olan, yıllardır çözülemeyen sorunu barış içinde çözmüş olacağız. Köylüyü küstürmeyeceğiz. Bu teklifimizi kabul etmediler."

"CHP'NİN TEKLİFİNE 'EVET' DESİNLER"

Gelecek hafta yeniden kanun teklifi vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "AKP’li milletvekillerini sıkıştırın. CHP’nin teklifine ‘evet’ desinler. Çünkü biz size sahip çıkıyoruz. Siz toprağınıza sahip çıkarsanız, ülkenize sahip çıkıyorsunuz demektir. Sizin elinizden arsayı aldık. Nereye gidecek bunlar? Köyde yaşayan 2B'li, devlete yük mü oluyor? Çalışıyor, üretiyor, alın teri döküyor. Biz de kentlerde oturup o ürünleri yiyoruz. 2B arazisini köylünün elinden alırsanız en büyük zararı köylüye verirsiniz" dedi.

"SÖYLEMLERİMİZİ YAKINDAN TAKİP EDİN"

Vatandaşlara, "Sizden isteğim, bizim söylemlerimizi yakından takip edin" diye seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tasarı parlamentoya ilk geldiğinde, bir şey elde edilemeyeceğini söyledik. Köylü bu parayı ödeyemez. Köylü, ekiyor, biçiyor, vergisini ödüyor. Niye köylünün elinden alıyorsunuz? Rayiç bedeli yüksek olacak. Birileri gelecek ellerinden alacak. Geçen hafta Antalya’da köylüler yolu kapattı. 2B arazisini protesto etmek için. Arkadaşlarımız sakinleştirdiler. 'Bu işin takipçisi olacağız' dediler. Buraya gelme nedenim de budur. CHP olarak bu işin takipçisi olacağız. Hiç endişeniz olmasın." Bir köylünün elindeki ‘2B'li Ulupınar köyünün yüzde 92’si satılıktır’ dövizini gören Kılıçdaroğlu, "Pankart var, köy satılıktır diye. Siz tamamını satılığa çıkarıyorsunuz. Sesimize kulak verin. Biz sizin sesiniziz. Parlamentoda, mecliste, kahvede, halde, sokakta her yerde sizin sesiniziz. Sizin için mücadele edeceğiz. Bu rayiç bedeli, insaflı noktaya indirmek için her türlü çabayı sergileyeceğiz. Siz sorununuzu dile getirdiniz. Dilekçeniz önümde. Parlamentoda gündeme getireceğiz. Sizin sesiniz Ankara’da yankılanacak. CHP’ye düşen budur. Unutmayın biz; halkın, köylünün, işçinin, esnafın partisiyiz. Alın terini kutsal sayıyoruz. Alın teri ile kazanan, üreten herkesin yanındayız. Herkesi kucaklıyoruz. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Siz de bize inanın ve güvenin. Bilin ki Ankara’da, Antalya’da CHP var. Sizin sorunlarınıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde Kumluca ilçesine hareket etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı