Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sel Suları Aldı Götürdü

12 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Muş’un Varto ilçesine bağlı Yayla köyünde etkili olan hortum, birçok evin duvarlarını, elektrik, telefon direklerini ve ağaçları yıkarken, 22 evin çatısını da yerinden söktü.

Muş’un Varto ilçesine 30 kilometre mesafede, 45 haneli ve 350 nüfuslu Yayla köyünde dün öğleden sonra çıkan hortumda birçok evin duvarı yıkılırken, 22 evin çatısını da yerinden söktü. Hortumla birlikte elektrik direkleri ve ağaçlar da yerinden söküldü. Köyde birçok ev kullanılamaz hale gelirken; Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, Varto Belediye Başkanı Gülşen Çelebi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri köye gitti.

Köylülerden Nazife Bingöl, evlerinin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Öğleden sonra dolu yağdı. Sonra aniden hortum çıktı. Çocuklarımızı alarak evlere girdik ama hortum çok büyüktü. Her şeyi önüne katarak götürdü. Evlerin çatılarını, duvarlarını, ağaç ve elektrik direklerini yerinden söktü. Şimdi çocuklarımızla birlikte dışarıda kaldık. Sığınacağımız bir yer yok. Biz dışarıda olmuş olsaydık birçok kişi ölecekti. Çok şükür ölü yok. Yardım bekliyoruz" dedi.

Köylülerden Zübeyde Gezer ise, "Hortum her şeyi önüne katıp götürdü. Evlerimizi yıktı, çatılar uçtu. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Her şeyimiz harap oldu. Çocuklarımızla dışarıda kaldık. Bize yardım gönderilmesi gerek. Evsiz kaldık bu yağmurun altında. Çadır istiyoruz" diye konuştu.

“KÖYLÜYÜ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
Olay sonrası köyde incelemelerde bulunan Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, yaptığı açıklamada, "İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce yerinde gerekli tespitler yapıldı. İlk aşamada hasar tespiti yapıldı. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Özellikle acil ve ivedilikle getirilmesi gereken malzemeleri Kızılay'dan getireceğiz. Köyümüzde 22 evin hasar gördüğü tespit edildi. Devlet ve valilik olarak üzerimize düşen görevi yapacağız”dedi.

BDP İlçe Başkanı Gıyasettin Altın ise, "Yayla köyü, çıkan hortum nedeniyle harabeye dönmüş. Burada halkımızın evleri yıkılmış, çatıları uçmuş, direkler yerinden sökülmüş. Köylülerimizin evleri yıkıldığından oturulamaz durumda. Yağış da var. Halkımızdan isteğimiz, köylülerimize acilen yardım eli uzatmalarıdır. Özelikle tüm Varto halkından Yayla köyüne yardım yapmalarını istiyoruz" çağrısında bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı