Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sadık Albayrak'ın 50. Yazarlık Yılı

12 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazar Sadık Albayrak’ı anma gecesinde yaptığı konuşmada, “Biz, fikri ile zikri ‘bir’ medeniyet inşa ettik” dedi.

İstanbul Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yazar Sadık Albayrak için bu akşam düzenlenen gecede konuşan Başbakan Erdoğan, aynı zaman dünürü olan yazar için Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Necip Fazıllar’ın bulunduğu zincirin bir parçası olduğunu söyledi.

Fikri ile zikri ‘bir’ medeniyet inşa ettiklerini belirten Erdoğan, “Mehmet Akif'i, Necip Fazıl'ı sadece şair olarak görenler yanılırlar. Onlar, yaşamlarıyla adeta kendileri, fikirdirler, kitaptırlar, şiirdirler. İşte Sadık ağabeyimiz de 50 yılını ilme adamış bir çınardır. O, Osmanlı'yla bağımızı Kur’an bir mimardır. Bizim köklerimizle irtibatımızı kesilmesi istenirken o cesaretle ortaya çıkmış, o irtibatı muhafaza için göğsünü siper etmiştir” dedi

Albayrak’ın tüm nesiller üzerinde oynanan oyunu, karşılığında hayatını feda edecek kadar bir gözü karalık içinde bozan kişi olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz onun sayesinde bize anlatılanın çok ama çok farklı olduğunu öğrendik. Kendisinin cuma cemaatindeydim. Dedim ya kader planı içinde neler var neler. Onun çabaları sayesinde geçmişinin aslını, geleceğin tasavvurunu idrak etti. Biz fikriyle zikri bir medeniyet inşa ettik. Mevlana ile bize kalan sadece mesnevi değil sema kalmış, Hak'tan, alıp halka verme anlayışı, sevgi, hoşgörü kalmıştır. Yunus'tan bize kalan güzel Türkçe'si değildir. O bize sabrı öğretmiştir. Mehmet Akif bize edebi, adabı öğretmiştir. Necip Fazıl sadece ‘Çile’ adlı eseri bırakmamıştır; o bize hakikat çilesini, dava çilesini de miras bırakmıştır. İşte Sadık Albayrak da tam da bu zincirin bir parçasıdır. Kitapları ilimle yoğrulduğu kadar hayatı da ilimle yoğrulmuştur. Kitapları gibi hayatıyla da diklenmeden dik durmayı öğrenmiştir. Hayatı mahkemelerde geçmiş, Necip Fazıl gibi davasından geri durmamıştır. Albayrak, hakikat peşinde önce kendisini bilmeyi başarmıştır. Milletten saklanan belge ve bilgileri açıklarken, herhangi bir hesabın içinde olmamıştır. O bilsin ki; gelecek nesiller de sadece kitaplarını değil, hayatını da ibretle okuyacaktır. Rabbim’e bizlere böyle gönül erleri bahşettiği için hamd ediyorum. Böyle alimleri nasip ettiği için hamd ediyorum. Onunla yol arkadaşlığı yapmaktan büyük gurur duyduğum için Rabbime hamd ediyorum.”
Erdoğan, gecenin sonunda yazar Sadık Albayrak’a Kur’an-ı Kerim’i ezbere okuyan Hattat Kemal Batanay’ın 1975 yılına ait el yazısı tablosunu hediye etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından araştırmacı yazar Sadık Albayrak'ın 50. yazarlık yılı için düzenlediği özel geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerden Nazlı Ilıcak, Abdurrahman Dilipak, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda yazar ve gazeteci katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı