Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Anneler Günü'nün Tatlı Telaşı

12 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı İzmir’de, doktorların altı aylık ömür biçtiği Yeşim Şimşek’in yapılan organ bağışı ile sağlığına kavuşması, 10 yaşındaki küçük kızı Ceren’i hastane bahçesinde havalara uçurdu. Gözyaşları içinde duygularını anlatan Ceren, “Organları bağışlamakla benim annemi yaşattılar. İnanılmaz bir duygu” dedi.

Nazilli’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 16 yaşındaki Simge Çetin’in bağışlanan organlarından kalbi, İzmir’de yaşayan ve altı aylık ömrü kaldığı belirtilen 40 yaşındaki Yeşim Şimşek’e can oldu.

Dört yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulan ve yüzde 40 oranında çalışan kalbiyle hayatta kalmaya çalışan Yeşim Şimşek’in tek umudu uygun bir kalp nakli ile yaşamına kaldığı yerden devam etmek oldu. Aydınlı Simge Çetin’in elim bir kaza sonucu ölümü, Yeşim Şimşek’in altı aylık ömrüne ömür oldu ve operasyon için süreç başlatıldı. Yeşim Şimşek, Ege Üniversitesi Kalp Nakli Birimi’nde ameliyat masasına ‘hayata tutunmak için’ yattı, Şimşek’in ailesi ve yakınları ise hastane bahçesinde gelecek mutlu haber için beklemeye koyuldu. Dört saat süren başarılı operasyonun haberi, hastane bahçesinde bekleyen Şimşek’in yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Cep telefonlarından yakınlarıyla sevinçlerini paylaşan ailenin mutlu tablosu herkesi gülümsetti.

Uygun donör haberini aldıktan sonra ablası Yeşim Şimşek’in gözyaşlarına boğulduğunu anlatan kız kardeşi Derya Şengül; “Ablam kendisine genç bir kalp geldiğini duyduğunda ağladı. Söylediğimde gözyaşlarını tutamadı. ‘Çok gençmiş. Allah rahmet eylesin’ dedi.

"
Ablasının kalbinin yüzde 40 oranında çalıştığını anlatan Derya Şengül, şunları söyledi: "5-6 ay ya yaşar ya da yaşamaz denildi. Son bir yıldır yürüyemiyordu. 35 kilo kadar kilo kaybı oldu. Evden çıkamaz hale gelmişti. Yapay kalp ya da kalp nakli olması gerekiyordu. Nakil bulunamama korkumuz vardı. Türkiye’de organ bağışı duyarlılığı henüz istenilen seviyede değil. Ben 18 yaşındayken daha organlarımı bağışladım başımıza bunlar gelmeden. Ama insanlar anca başlarına gelince yaşıyor bu durumu. İnşallah acıları çok büyük, baş sağlığı diliyorum aileye. Bizimkini kaybetmeden biz kaybetmişçesine çok büyük bir acı yaşadık.”
Yeşim Şimşek’in annesi Sevim Çamlıca da, Simge Çetin’in ailesine baş sağlığı dileklerini ileterek; “Ne kadar mutluysam onlar içinde o kadar üzüntülüyüm. Onların haklarını ödeyemem. Bize bir can bağışladılar” dedi.

KÜÇÜK CEREN HEM SEVİNDİRDİ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ
Ameliyatın başarılı geçtiği haberi Yeşim Çetin’in 10 yaşındaki kızı Ceren’i havalara uçurdu. Kuzeni ile birlikte hastane bahçesinde sevinç gösterileri yapan küçük kız hissettiklerini aktarırken hem sevindirdi hem düşündürdü. Ailenin tek çocuğu olan Ceren Şimşek duygularını şu sözlerle anlattı: “Çok heyecanlıydım. Aslında zaten ben biliyordum ve her şeyden emindim. Kurtulacağını biliyordum. Benim annem çok güçlü bir kadın. Şu an ağlamış görünüyor olabilirim ama bunlar sevinç gözyaşları. Onu gördüğümde sarılacağım ve koşu yarışlarına katılacağız. O aileye çok teşekkür ediyorum. Organları bağışlamakla benim annemi yaşattılar. İnanılmaz bir duygu. Binlerce kez teşekkürler.”

OPERASYON NASIL GEÇTİ
Operasyonu gerçekleştiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü'nden Prof.Dr. Tahir Yağdı, Yeşim Çetin’in durumuna ilişkin şöyle bilgi verdi: "Kalp yetmezliği nedeniyle takip ettiğimiz bir hastamızdı. Acil kalp çağrısına geçtik ve sayılı bir zamanımız vardı. İyi bir haber geldi ve uygun bir kalp naklini gerçekleştirdik.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı