Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eyleme gittiler, GDO'lu pilavdan oldular

10 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Uluslararası çevre örgütü Greenpeace'in, İspanyol hükümetinin, deniz kıyılarındaki çevre koruma alanlarının daraltılmasını öngören yeni yasasını protesto etmek için başkent Madrid'deki meclis binasında yaptığı gösteri olaylı geçti.

Mecliste bugün kabul edilecek sahillerle ilgili reform yasasıyla "sahillerin özelleştirileceğini, değerini kaybedeceğini ve korumasız bırakılacağını" savunan Greeenpeace'e bağlı protestocular, tepkilerini göstermek için meclis binasının en üst yerine kadar tırmandı.

Yeni yasaya karşı kampanyayı yürüten Greenpeace üyesi Maria Jose Caballero, sahillerdeki koruma alanlarının 100 metreden 20 metreye indirilmesinin ve deniz kıyısındaki konutlara verilen hakların genişletilmesinin "deniz kıyılarını işgal ve yok etme" anlamına geldiğini söyledi.

Gösteri sonrasında İspanyol polisi, 8 Greenpeace üyesinin gözaltına alındığını açıkladı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Şermin Coşkun


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı