Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Minare ustasının isyanı

9 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Rize'de minare ustası Hasan Yazıcı, tamamladığı cami minaresinin parasının bir kısmının ödenmediği gerekçesiyle minareye çıkarak alacağının verilmesini istedi.

Yazıcı, Güneysu ilçesine bağlı Yeniköy köyünde 7 ay önce başladığı cami minaresini 4 gün önce tamamladı. Minarenin yapımı için 15 bin liraya anlaşan ve 10 bin lirasını alan Yazıcı, minareyi tamamlayınca Cami Yaptırma Derneği Başkanı M.K'dan kalan 5 bin lirasını istedi.

M.K'nın, parayı köylülerden toplarak teslim etmek için süre istediği Yazıcı, bu isteği geri çevirdi. Yazıcı, minareye çıkarak alacağının verilmesini istedi.

Köy sakinlerinden bazıları, Yazıcı'nın bu davranışına tepki gösterdi.

Rize Müftüsü Yusuf Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili dernek ile yapılan anlaşma gereği Yazıcı'nın parasının bir kısmını aldığını belirterek, "Hayırlı bir iş yapmış, karşılığında bir miktar parasını almış. Kalan kısmını alamayınca böyle bir olay gerçekleştirmiş. Sonuçta dernekten bugün alamazsa mutlaka bir gün alacak. Derneğin parası yoksa bir yardım kampanyası ile para ödenir" dedi.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Asena Akçay


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı