Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetten süreç eleştirisi

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü yayınlandı Antalya’da, 20. Yörük Şenliği’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
teröristlerle pazarlık konusuna değinerek “Masaya oturup pazarlık yapıyorlar.

Biz pazarlık yapmadık, yapan şerefsizdir, yapan alçaktır’ diyor. Aynı şeyi söylüyorum. Vatandaşı bir tarafa bırakıp terör örgütü ile pazarlık yapan alçak ve şerefsizdir. Hem pazarlık yapmıyorum diyeceksin öbür tarafta kapı arasında pazarlık yapacaksın. Hepimiz biliyoruz” dedi.

20. Türkmen Şenliği’nin yapıldığı Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok sayıda Yörük ve partili karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında şenlik alanına gelen Kılıçdaroğlu, siyah kıl çadırın içine oturdu. Kılıçdaroğlu’na milletvekili Kamer Genç, Osman Kaptan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da eşlik etti. Kılıçdaroğlu’nun boynuna Yörük puçucu asıldı.

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Toroslar kadar özgür sevgili yörükler hepinizi selamlıyorum. Bu büyük bayrama beni davet ettiğiniz için sizlere selamlarımı sunuyorum.Bütün Yörük obalarına selam olsun" diyerek sözlerine başladı.

Kılıçdaroğlu, Yörükleri anlatan bir şiir okudu. Kılıçdaroğlu, "Anadolu'da son Yörük obasında ocaklar tüttükçe bu şafaklarda yüzen albayrak asla sönmeyecektir. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Siz Türklüğün binlerce yıldır tarihi yürüyüşünü temsil edenlersiniz. O yüzden başımızın tacısınız, o yüzden bugün hepimiz, Honamlıyız, Karakoyunluyuz, Sarıkeçiliyiz, Karakeçiliyiz, bugün hepimiz Yörük oğlu Yörüğüz" diye konuştu

GÜN BİR OLMA DİRİ OLMA GÜNÜDÜR

Günlük siyaset yapmaya gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:"Bayramınızı kutlamaya geldim. Günümüz, birlik, dirlik, iri olma diri olma günüdür. Bu alandaki bayraklar zaten bizim birliğimizi görüyor. Bu meydanın sesini bütün Türkiye çok iyi bilmelidir. Çünkü siz bir söylersiniz pir söylersiniz. Bu meydandaki mesajı herkes iyi, dosdoğru anlamalıdır. Bu meydanda bulunanların haksızlığa asla tahammülü yoktur. Çünkü bu meydan zalimlere diz çöktüren meydandır. Bu meydanda bulunanların ataları, 'Ferman padişahınsa dağlar bizimdir' diyenlerdir. Dadaloğlu’na, Dadaloğulları’na selam olsun. Onları doğran analara selam olsun. Onları yetiştiren obalara ocaklara selam olsun.”

Siyaset yapmayacağını söylemesine rağmen milli meseleler olunca siyasete girmek zorunda olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli meselelerimize sorunlarımıza değineceğim. Bu ülkenin gerçek güvencesi, devletinde güvencesi sizlersiniz, gerçek sahibi sizlersiniz. Gerçek koruyucu sizsiniz. Sizin yüksek irfanınıza, vicdanınıza sesleniyorum. Son günlerde yapılanlar sizin vicdanınız kabul ediyor mu? Destek veriyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silmeye çalıştılar. Hangi vatan evladı bunu kabul edebilir. Sevgili Yörük kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyeti'ni tabelalardan silmeye kim cüret edebilir, son yurtsever öldürülmedikçe, son yurtsever susturulmadıkça, kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silemez, kaldıramaz. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti bizim yüreklerimize kazınmış bir mühürdür. O mührü kimse söküp alamaz.”

BUNLAR SOLUĞU İMRALI'DA ALDI

Daha özgür, daha sivil, daha demokratik bir anayasa yapmak için masaya oturduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Onu istiyoruz. Birbirimizi kaynaştıran bir anayasa olsun. Elbette istiyoruz. Masaya oturduk ama tam işin yarısında başkanlık sistemi getirdiler. Neymiş birileri başkan olacakmış. Buradan sesleniyorum. Yörük obasından sesleniyorum. Recep Tayyip hiçbir zaman sen bu ülkede başkan olamayacaksın. Bunu öğrendiler. Baktılar ki CHP engel oluyor. CHP demokrasi, özgürlüğü, kadın erkek eşitliği, düşünce özgürlüğünü, örgütlü toplumu istiyor. Baktılar geçmiyor, nefesi soluğu İmralı’da aldılar. Neresi olursa olsun, kim olursa olsun, kimden güç alırsan al, bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin Yörükleri bu ülkenin parçalanmasına izin vermeyecektir.”

Kılıçdaroğlu, “Bizim umudumuz sizlersiniz" diye Yörüklere seslendiği konuşmasında şunları söyledi: "Biz ulusal kurtuluş mücadelesini beraber verdik. Yörük Ali Efe’yi kimse unutmadı. Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü asla pazarlık konusu yapılamaz. Bunlar masaya oturup pazarlık yapıyorlar. ‘Biz pazarlık yapmadık, yapan şerefsizdir yapan alçaktır’ diyor. Aynı şeyi söylüyorum. Vatandaşı bir tarafa bırakıp terör örgütü ile pazarlık yapan alçak ve şerefsizdir. Hem pazarlık yapmıyorum diyeceksin öbür tarafta kapı arasında pazarlık yapacaksın. Hepimiz biliyoruz. Ben söyledim yalancıdan Başbakan olmaz. Başbakan halkına doğruları söyler.”

KORUMASIZ TBMM'YE GELEMİYOR

Akil adamlara da değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Akil adamları gönderiyorlar. Vatandaşı barış konusunda bilgilendirsin diye. Sanki vatandaş barışa karşıymış gibi. Eğer sen milletin önüne çıkacaksan bırak akil adamları, çık millete ne pazarlık yaptığını anlat. Yüreğin varsa Yörüklerden de gerekli dersi alırsın sen. Recep Tayyip Erdoğan korumasız TBMM’ye gelemiyor zaten. Gerçekleri gördünüz. Miletin bütünlüğünden beraber olmasından Türkiye Cumhuriyetinden, bayrağından gurur duyanlar, ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım diyemeyecek olanlarda var. Yeniden düşünmeliyiz. Yeniden ulusal kurtuluş hareketini, yeniden mücadeleyi başlatmalıyız. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için. Bağımsızlığımız kan ve gözyaşı ile kurduk. Kan ve gözyaşı ile kurulan bir cumhuriyet pazarlık masalarında söz konusu olamaz. Bunu şiddetle reddedeceğiz. Bunlar masaya oturmuş pazarlık yapıyor. Bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan diğer ucunda Abdullah Öcalan var bunu herkesin bilmesini istiyorum.”

2b konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:“2b rezaletini biliyoruz. Topraklarınızı rayiç bedelle almaya çalışıyorlar. Ege’de, Karadeniz’de, İstanbul’da Antalya’da sözüm var. CHP iktidarında ananızın ak sütü gibi size arazileriniz verilecek. Helal olacak. Toprağı işleyen kişinin eli öpülür. Çiftçi üretiyor, sen kalkıp onun elinden toprağı alacaksın. Bu iş o kadar kolay değil. Biz sizlerin yanındayız. Bütün eylemlerinizde çabalarınızda yanınızdayım. Anayasa görüşmelerinde hiç kimsenin gücü Türk Milleti kavramını anayasadan çıkarmaya yetmez ve yetmeyecektir. Size inanıyorum. Ama gelinen süreç normal sürecin dışındadır. Bunu kullanın deliğe süpürmeyin diyen bir kişinin yönetimindeki Türkiye var. Birilerinin kullandığı kişi bu ülkede başbakanlık yapıyor. Beraber mücadele edeceğiz.”

Herkesin inancına saygılı olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Dini hiçbir zaman siyasette kullanmadık. 76 milyon yurttaş bizim için eşittir. 42 millet bizim için eşittir. Bayramınız, Cumhuriyetimiz, bayrağımız kutlu olsun”
Yörükler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Duman, Kılıçdaroğlu’na el dokuma heybe, çarık ve Yörük kızı tablosu hediye etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı