Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Emek Sineması protestocularına dava

21 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Emek Sineması'yla ilgili eylemde gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüphelilerin 7 yıla kadar hapsi istendi.

7 Nisan tarihinde, aralarında sanatçıların da bulunduğu bir grup Emek Sineması ile ilgili protesto yürüyüşü yapmıştı. Basın açıklamasının ardından gruptan bazı kişilerin Emek Sineması'nın bulunduğu sokağa girmek istemesi üzerine çıkan olaylarda 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sinema Yazarları Derneği üyesi Berke Göl ve diğer 3 kişi hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ suçlarından 7 yıla kadar hapis talep edildi.

İddianamede, şüphelilerin eski Emek Sineması’na girmek isteyen 250 kişilik grup içerisinde yer aldığı ve kolluk güçlerinin dağılın uyarılarına uymadığı anlatıldı. Ellerinde bulunan soda şişelerini ve etraftaki saksıları kolluk güçlerine fırlatarak 'görevi yaptırmamak için direnme' suçunu işledikleri belirtildi. Şüpheliler hakkında 'kamu malına zarar verme' suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı