Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karayılan: Bir hafta içerisinde...

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanı Asiye Koçak, Nevruz kutlamasının 17 Mart’ta Kazlıçeşme’de yapılması için Valiliğe başvurduklarını söyledi.

Koçak, geçen yıl yaşanan olayların hatırlatılması üzerine, “Bayramlar izne tabii değildir. Kürtler her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamaları istediği gün ve istediği saatte yapacaktır” dedi.

BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Koçak, bu yılki Nevruz etkinlikleri ile ilgili partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

İmralı görüşmeleri nedeniyle bu yılki Nevruz kutlamalarının öneminin arttığını söyleyen Koçak, “Bu nedenle 2013 yılı nevruz kutlamalarının görkemli geçmesi için gayret içerisindeyiz. 13 Mart günü ilk Nevruz ateşi yakılacak. Partimiz İstanbul büyük Nevruz kutlamalarında 17 Mart Pazar günü Kazlıçeşme Meydanı’nda dost kurum ve şahsiyetlerle birlikte bir milyon kişiyi toplamayı hedeflemektedir. Bununla ilgili olara tertip komitemiz İstanbul Valiliği’ne başvurdu” dedi.

Koçak, geçen yıl Nevruz’daki olayların hatırlatılması üzerine, “Bayramlar izne tabii değildir. Kürtler her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamaları istediği gün ve istediği saatte yapacaktır. Bu yüzden Kazlıçeşme Meydanı’nda saat 10.00’da her halükarda halkımızla birlikte bayramımızı kutlayacağız. Valilikten henüz bir cevap gelmedi” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı