Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul Emniyeti'ne 50 yeni motosiklet

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hizmete alınan 50 yeni motosiklet, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı tören ile göreve başladı.

Vali Mutlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte her gün 500 aracın trafiğe çıktığını, ancak geçmişe oranla trafikte kalma süresinin azaldığını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hizmete alınan 50 motosiklet için Beylerbeyi’nde tören düzenlendi.

Törene; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende kurban kesildi. Dua edildikten sonra filoya katılan motosikletler hakkında bilgi verildi.

Bu sırada motosikletli polisler kısa bir gösteri yaptı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İstanbul Trafik Vakfı tarafından İstanbul Emniyeti’nin trafik hizmetlerindeki denetim gücünü artırabilmek amacıyla 50 adet motosikletin teslimini gerçekleştirdik. Öncelikle bu araçları kullanacak emniyet teşkilatımızın görevli personellerine başarılar diliyorum.” dedi.

VALİ MUTLU, SÜRÜCÜLERE SABIR TAVSİYE ETTİ

İstanbul’da trafikteki sürücülerin sabırlı olmasını isteyen Mutlu, “Sabır her şeyin başı. Özellikle trafikte sabırlı olma konusunda da teşekkür ediyorum. Sabırsız sürücüleri görüyoruz. Trafikte kırmızı ışıkta dururken daha yeşil ışığa geçer geçmez korna ile ciddi bir şekilde birbirimizi taciz ettiğimizi biliyoruz. Dolayısıyla sabır hepimizin ihtiyacı. Kurallar her şeyin başı. İstanbul trafiğinde şüphesiz sabırlı olmak acele etmemek kurallara uyarak hareket etmek önemli. Trafikte sıkıntılı olduğumuzu biliyoruz. Sabrın her zaman bize faydası var. Aceleciliğin kızgınlığın sıkıntı yarattığını biliyoruz. Trafikte kızgınlıkla sabırsızlıkla hareket edenler kazalara sebebiyet veriyorlar. Sükunetle sabırlı hareket etmek, hepimiz için avantajlı. Şartlarımız bu. Şartları da iyi noktaya getirmek için işbirliği yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başbakan’ın geçtiğimiz günlerde trafikte kalmasıyla ilgili soruya da cevap veren Mutlu, “İstanbul’da her gün trafiğe çıkan 500 araç var. Zenginleşen şehir, zenginleşen insanımız. Daha çok hususi otomobiline biniyor. Bu da onların hakkı. Dolayısıyla her gün trafiğe 500 araç çıkmasına rağmen bunu çok net olarak ifade ediyorum; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu ölçümlemelerde trafikte kalma süresi, bir yerden bir yere intikal etme süresi geçmiş olduğumuz yıllara oranla daha iyidir. Bu Büyükşehir'in kayıtlarında var. İstanbul’un artan nüfusu ve artan araç trafiğine rağmen böyle bir tabloyu yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı