Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polis polise karşı!

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Samsun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplumsal olaylara müdahale tatbikatında molotof kokteyli ve biber gazı kullanıldı. Göstericilerin tazyikli su ile dağıtıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

Samsun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Yüksek Okulu yanındaki boş bir arazide PMYO öğrencilerinin desteğiyle toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.

PMYO öğrencilerinin gösterici rolünü üstlendikleri tatbikatta etrafa rahatsızlık veren bıçaklı kişiler yapılan uyarının ardından Çevik Kuvvet tarafından etkisiz hale getirildi.

Tatbikatta, polis köpeklerine komut uygulaması, polis köpeğinin saldırısıyla göstericinin etkisiz hale getirilmesi, zincirli eylem yapan ve yol kesen guruplara müdahale edilmesi uygulamaları yapıldı.

Polis, pankart taşıyan ve slogan atan büyük bir gurubun yolunu kesti. Gösterinin sona erdirilmesi uyarısında bulunan polis, göstericilerin lastik yakması, direnmesi, taş ve molotof kokteyli atan gruba müdahale etti. Göstericileri dağıtmak isteyen polis tazyikli su ve biber gazı kullandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Musa Bozkurt, burada yaptığı açıklamada, tatbikatta 2012 yılı boyunca personele verilen eğitimlerin uygulandığını belirtti.

Personele her şeyden önce insanın önemini anlattıklarını vurgulayan Bozkurt, ''Bizim için insan önemli. Biz insanlara hizmet veriyoruz. Kanunlar çerçevesinde yetkimizi kullanmaya çalışıyoruz. Bu düşüncelerimizi personelimize aşılıyoruz. Sürekli eğitim içindeyiz. Hatalarımız olabiliyor, biz de hatalarımızı düzeltmeye çalışıyoruz'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı