Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'de geri sayım

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'la yaptığı telefon görüşmesinde, gelişmeleri görmek üzere Suriye sınırının Türkiye tarafına BM'den bir heyetin gelebileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu sabaha karşı BM Genel Sekreteri Moon ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeyi acil kaydıyla Dışişleri Bakanlığı'nın talep ettiği bildirildi.

Sabah 02.00'de yapılan görüşmede Suriye'de son gün içinde cereyan eden gelişmelere dikkat çeken Davutoğlu, Türkiye'ye Reyhanlı üzerinden son 24 saat içinde 2 bin 500 civarında Suriyelinin giriş yaptığını, bunun şu ana değin bir gün içinde Türkiye'ye en çok sayıda Suriyelinin girdiği günolduğunu, alınan bilgilere göre sınırın Suriye tarafındaki bölgelerden helikopterlerin de kullanıldığı askeri operasyonlar yapıldığını bildirdi.

Türkiye'nin bu konuya acil dikkat çekmek istediğini kaydeden Davutoğlu, istendiği takdirde sınırın Türkiye tarafında gelişmeleri görmek için BM yetkililerinin gelebileceğini belirtti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı