Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte 13 kilo patlayıcının şifreleri

9 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Ankara'da Kumrular Caddesi'nde, geçen yıl 21 Eylül'de meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet yetkilileri, soruşturma kapsamında bir erkeğin gözaltına alındığını belirterek, 'Patlamayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Şu an sorgusu devam ediyor. Gözaltına alınan kişinin bombayı koyan kişi olabileceği ihtimali de bulunuyor 'dedi.

Bu arada Yargıtay önünde 2 gün önce meydana gelen ses bombasından kaynaklı patlama ile Kumrular Caddesi'ndeki patlama arasında da bağlantı bulunduğu ileri sürüldü.

Terörle mücadele ekipleri, bir yıl içinde ODTÜ'de, Kumrular Caddesi'nde ve Yargıtay binası önündeki patlamayı gerçekleştiren kişinin eşkalinin aynı olduğu belirtti.

Üç patlamayı da gerçekleştiren kişi, mobese ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde '30-35 yaşlarında, kapşonlu bir erkek' olarak görüldü.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ankara Kumrular Caddesi 'nde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayla ilgili bugün gözaltına alınan kişinin U.K olduğu ve üzerinde Halil İbrahim G. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktığı öğrenildi.

Adana 'da gözaltına alınarak Ankara 'ya getirilen U.K 'nin Adana Üniversitesi 'nde öğrenci olduğu belirlendi. Kumrulardaki patlamayla ilgili gözaltına alınan U.K 'nin iddialara göre yeni bir eylem hazırlığı içinde olduğu ifade edildi. U.K 'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

VALİ COŞ 'TAN AÇIKLAMA

Ankara 'da geçen yıl Eylül ayında 5 kişinin öldüğü bombalı eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan PKK 'lı teröristin, Adana 'da yakalanmasıyla ilgili Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir açıklama yaptı. Vali Coş, geçen salı günü terör örgütü PKK 'nın şehir yapılanması KCK 'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 56 kişinin yakalandığını belirtip, 'Gözaltına alınan şahıslardan birinin Ankara 'daki bir olayla ilgili aranan şahıs olduğu tespit edilmiştir. Bu kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü 'nden gelen görevlilere teslim edilmiştir 'dedi.

Vali Coş, şüphelinin kimliği konusunda açıklama yapmazken, operasyonda ele geçirilen patlayıcı olup olmadığı sorusuna, 'KCK operasyonunda herhangi bir patlayıcı ele geçirilmedi. Soruşturma devam ediyor 'yanıtını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı