Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polemiğin adı: TL'nin yeni simgesi

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri ve liderlerine ‘alaycı’ bir dille yüklendi.

Türk lirasının simgesini RTE 'ye benzeten Cumhuriyet Halk Partisi 'ni özellikle tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu iddiaları, resmi yazılı açıklamayla duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil cumhuriyet hayal partisi.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, ekonomideki gelişmelere değindi. TÜİK 'in 2011 işsizlik oranlarını açıkladığını, bir önceki yıla göre büyük bir düşüş olduğunu söyleyen Erdoğan, işsizliğin tek haneye inerek yüzde 9,8 'e gerilediğini belirtti. İşsizlikte son on yılın en düşük oranına ulaşıldığını dile getiren Başbakan, 2011 'in tamamında ihracatın ise 135 milyar dolarla tüm zamanların rekorunu elde ettiğini belirtti. Şu anda 12 ayılık ihracatın 137 milyar dolara ulaştığını söyleyen Erdoğan, ekonomiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “MHP, DSP ve malum o zaman da IMF 'ye olan borcumuz 23.5 milyar dolardı. Son geldiğimiz rakam 2,8 milyar dolar. Onlar borçlandı, biz ödedik. Olay bu kadar açık ve net ortada. Tabi bunlar hep başka şeylerle avundular. Hala da devam ediyorlar. Ben MHP 'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bakın ben belgelerle konuşuyorum, rakamlarla konuşuyorum ve bunların bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Biz alt yapısıyla üst yapısıyla onurumuzla bu ülkenin şanını yükseltme çabası içindeyiz. Eğer sizin Merkez Bankanız nal toplarsa bitersiniz. Kasaları dolu olursa o zaman IMF 'ye 'stand by anlaşman senin olsun' der devam edersiniz. Biz o kapıları kapadık, bitirdik. Biz şu anda IMF 'nin ortağıyız, orada belli bir hissemiz de var onu da söyleyeyim.”

ENFLASYONDA TEK HANEYE YÜRÜYORUZ

Dünyada bir çok para biriminin, doların, euronun simgeleri bulunduğunu, simgelerin yazışmaları, hesapları kolaylaştırdığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz 6 sıfırı attığımız zaman birileri enflasyon patladı çatladı diyordu. Bunu diyenlerden bir tanesi şöyle yaparım böyle yaparım, dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım diyordu. Herhalde şimdi bunu köşesinde yapıyor. Türk lirasından 6 sıfır atıldı enflasyon patladı mı? İki haneli aldık, tek haneyi gördük. Yıl sonu itibariyle 10 küsurla kapadık ama yine tek haneye doğru yürüyoruz. Biz 6 sıfırı attıktan sonra, bir simge arayışına girdik. Yarışmaya 8 bin 362 kişi katıldı. 4 çalışma finale katıldı. Birinci olan çalışma üzerinde, Merkez Bankası'nın tasarımcıları da düzenleme yaptılar, en uygun simge ortaya çıkarıldı. Bunu kamuoyuna açıkladık. Tabi simge açıklanınca, Türkiye 'de gereğinden fazla grafiker olduğunu, sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Başladılar, alttan bakınca şuna benziyor, üstten bakınca şuna benziyor diyerek zorlama yorumlar yapıldı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi 'ni özellikle tebrik ediyorum. Simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddialar, resmi yazılı açıklamayla duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil cumhuriyet hayal partisi.” değerlendirmesi yaptı.

BAHÇELİ HAYAL BAHÇESİNDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'yi de eleştiren Erdoğan, Bahçeli 'nin CHP 'nin gerisinde kalmadığını, hayal dünyasının çok daha geniş olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, Bahçeli 'nin seçim döneminde yaptığı iktidar hesabına atıfta bulunarak şunları söyledi: “Sayın Bahçeli bir süredir zaten hayal bahçesinde yaşıyordu hatırlayın. 2009 'un sıfırlarını silip 2 ile 9 'u toplayıp 40 'ı bulup MHP 'yi iktidara taşıyacaktı. Ama evdeki o karmaşık hesap çarşıda tutmadı. 9 yıldır muhalefettesiniz, Allah aşkına 9 yıldır muhalefet olarak ne yaptınız, ne ürettiniz?”

CHP 'NİN ERGENEKONCU ZİHNİYETTEN KURTULMASI GEREKİYOR

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'na yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, “Ben seçim sürecindeki ithamları nedeniyle CHP genel başkanına 'hesap uzmanı olarak işe başladın ama yalan uzmanı oldun' demiştim. 'Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP genel başkanına bakın' demiştim. Belli ki çok alınmış, içine oturmuş, geçen hafta bana arka arkaya altı defa yalan makinesi dedi. Peki yalan makinesi nedir? Yalanı test eden, yalanı ortaya çıkaran cihazdır. Şimdi CHP genel başkanı, bana yalan makinesi diyor ama farkına varmadan iltifat ediyor. Teşekkür ederim. CHP 'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi. Ama CHP 'nin doku nakline ihtiyacı var. CHP 'nin önce genlerini değiştirmesi gerekiyor. CHP 'nin statükocu, Ergenekoncu, komplocu zihniyetten kurtulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU 'NA BRUTUS BENZETMESİ

AK Parti 'ye kapatma davası açıldığında 'hakimler varmış ' açıklaması yapan CHP 'nin, 27 Nisan bildirisini de desteklediğini belirten Erdoğan, “Bu iftiralarını, karşısında oturan ve arkadan hançerlediği eski genel başkanının gözünün içine baka baka yapıyorlar. Biz AK Parti 'yi kapatılan bir partinin arkasından kurduk. Ama siz ey Kılıçdaroğlu eğer Brutus arıyorsan aynaya bak, aynaya. Aynaya baktığında ziyaretine gidip, çıktığında genel başkan olmayacağım deyip, bir gün sonra çark eden ve aday olan bir Brutus göreceksin. Bir yandan AK Parti 'yi 28 Şubat üretti diyeceksin, bir yandan 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitimi destekleyeceksin.” dedi.

İMAM HATİP MEZUNU BİR BAŞBAKANIM

12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan, “Ben imam hatip mezunu bir başbakanım. Ama beni bir imam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Bana dediler ki gideceksin lise bitireceksin. O dönemdeki tüm arkadaşlarımız gittik, bir de liseye gittik. Bize hendek atlattılar be, neler neler yaptılar. İsteseniz de istemeseniz de bu millet, Anadolu işte sahip çıkıyor. 21.5 milyon oy böyle geldi. Ama biz halkımız arasında herhangi bir ayrımcılık yapmadık ki. Biz 75 milyona efendi olmak için gelmediğimizi, hizmetkarı olarak geldiğimizi söyleyerek ortaya çıktık.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı