Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yüksek güvenlikli Güvenlik Zirvesi

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Güney Kore, organizasyondan tam not aldı.

Zirveyi takip eden gazeteciler de memnun kaldıklarını açıkladı.

Nükleer Güvenlik Zirvesi bugün Güney Kore’nin başkenti Seul’de başladı.

Güney Kore, organizasyondan tam not aldı. Medya mensuplarına yardım etmek için kurulan basın merkezindeki standlardaki hemen hemen her dildeki tercümanlar hazır bekledi. Yabacı basın için Güney Kore’nin kültür ve tarihini tanıtan İngilizce kitaplar ihmal edilmedi. Organizatörlerin kahve ve bisküvi servisi için anlaştığı Güney Kore’nin önde gelen pastaneler zincirleri Paris Baguette, basın merkezinde gazetecilerin aralarda iyi bir mola vermesini sağladı. Öte yandan zirve için Güney Kore’ye gelen yabancı basın için hatıralık yağlı resim standı gazetecilerin ilgisini çekti. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan yabancı basın, zirvenin organizasyonu hakkında değerlendirmede bulundu. Zirveyi takip için Japonya’dan gelen İspanyol basınından Agencia Efe'nin muhabiri Maribal İzcue, organizasyondan çok memnun kaldığını ifade etti.

Organizasyon sayesinden rahat ettiklerini söyleyen İzcue, yemeklerin de lezzetli olduğunu söyledi.

Cihan’a konuşan Gürcistan’ın İmdei kanalının muhabiri Lika Beraia da yemeklerin güzel olduğunu ifade etti.

Beraia, Korelilerin beklediklerinden daha iyi bir organizasyona imza attıklarını dile getirdi. Yabancı basını mennun eden organizasyondan yerel medya da hoşnut olduklarını aktardı. Güney Kore’nin önde gelen ekonomi gazetelerinden Meil Kyungje’nin muhabirlerinden Choi Eun-mi öncelikle yerlerinin geniş olmasından dolayı çok rahat ettiklerini ifade etti.

Yemeklerin beklediklerinden daha lezzetli olduğunu ifade eden Choi, ülkesini yabancı basına iyi temsil ettiklerinden dolayı organizatörlere teşekkür etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı