Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nevruz'u kana bulayacaklardı

2 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Mardin'de PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin üzerinde ele geçirilen bomba ve molotofların, 21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde bölgedeki eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınan 13 kişinin daha önce Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşları ile banka şubelerine molotof attıkları tespit edildi.


Yaklaşan Nevruz Bayramı öncesi olası terör eylemlerine karşı harekete geçen Mardin Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, araç yakma, molotof ve el yapımı bomba atma, kundaklama eylemlerine karıştıkları tespit edilen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 15 adet el yapımı bomba ve 15 adet kullanıma hazır molotof ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, son günlerde Mardin Emniyet Müdürlüğü olarak PKK terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlar yaptıklarını belirterek, Nusaybin ve Kızıltepe ilçesinde molotof ve el yapımı bomba atma, kundaklama eylemlerine karıştıkları tespit edilen 13 kişi gözaltına alındığını söyledi.

Kara, ”Bu kişiler hakkında yasal işlem devam ediyor. Gözaltına alının 13 kişi daha önce Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde kamu kurum binalarına ve bankalara molotof attığı tespit edildi. Vatandaşımızın huzurunu bozan her türlü eyleme karşıyız. Vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak için polisimiz 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.” dedi

Son bir ay içinde terör örgütüne büyük darbe indiren Mardin polisi Mardin 'in Kızıltepe ilçesi ile Nusaybin ve Derik ilçesinde PKK ve KCK terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda 55 adet molotof ile 15 adet el yapımı bomba, 7.5 kilogram patlayıcı ile Diyarbakır Mardin yolu üzerinde de bir araçta 150 kilogram patlayıcı ele geçirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı