Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de Divan Başkanlığı krizi

17 Şubat 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 26 ve 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek tüzük kurultayı için divan başkanlığı iddialarını yalanlayarak, "Kurultayımızla ilgili olarak hiçbir özel ve kişisel talepte bulunmadım, bunlar kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

Baykal, TBMM'de hakkında çıkan 'Divan Başkanlığı için nabız yokluyor ' şeklindeki haberlere ilişkin gazetecilerin sorunlarını cevapladı. Basında kendisiyle çıkan haberlerle ilgili düzeltme yapma ihtiyacı olduğunu dile getiren Baykal, 'İki değerli arkadaşımı arayarak onlarla benim telefon görüşmesi yaptığıma ilişkin bir haber var. Bu doğru değildir. Ben ne Sayın Metin Feyzioğlu'nu ne Adnan Keskin'i aramış değilim. Onların araması üzerine telefon görüşmesi yapılmıştır, doğrudur ' şeklinde konuştu..

'Her iki arkadaşımdan da hiçbir talepte bulunmadım ' diyen Baykan, 'Ne Sayın Metin Feyzioğlu'ndan 'Sayın Genel Başkan beni çağırsın, benimle konuşsun' gibi bir talep yaptım ne de Sayın Adnan Keskin'e, 'sen ayrıl, çekil' gibi bir talepte bulundum. Bunlar söz konusu değildir, bunlar doğru değildir. Konuştuğum herkesle yaptığım gibi bu arkadaşlarıma da tüzük konusunda ve kurultayımızla ilgili olarak kanaatlerimi, düşüncelerimi ifade ettim, hiçbir özel talepte, kişisel talepte bulunmadım. Bunlar kesinliklesöz konusu değildir ve onları zaten ben de aramadım ' ifadelerini kullandı.

Baykal, tüzük kurultayına ilişkin birkaç gün sonra bir açıklama yapacağını bildirerek, 'O konularda birkaç gün içinde kapsamlı bir açıklama yapacağımı da ifade ediyorum. Gerek kurultaya yönelik anlayışımı gerek tüzük değişikliğine ilgili anlayışımı daha ayrıntılı bir şekilde ifade ederim ' diye konuştu.

Divan başkanlığı önerisini gelmesi durumunda ise Baykal, 'Bunları önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız, bir kapsamlı toplantı yaptığımız zaman konuşacağız ' dedi.

Bir gazetecinin, 'Grup toplantısında kamera yansıyan bir görüntü vardı ' şeklindeki hatırlatması üzerine Baykal, şunları kaydetti: 'Olabilir mi, milletvekillerimizle ilgili bir kurultay değerlendirmesi yaptığıma ilişkin haberler çıktı, bunun gerçekle hiçbir ilgisi yok. Sadece ben yanımdaki arkadaşlarımı imtihan ettim. Onlara dedim ki, başkanlık divanında oturan 4 tane milletvekilimiz var, bunlar yeni milletvekili arkadaşlarımız, bana bu milletvekili arkadaşlarımızın ismini ve soyadını yazıp koyabilir misiniz dedim, itiraf etmeyelim yüzde 50'yi ancak geçen bir başarı oldu, isim ve soyadı birlikte düşünüldüğü zaman, böyle hafif birşaka yaptık, olay budur. Bir arkadaşlarımızın tanınmasına yönelik bir oyundur o kadar. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı