Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara Kar'a teslim

10 Şubat 2012 Cuma günü yayınlandı Başkent’te gün boyu devam eden kar yağışı akşam saatlerinde mesaileri biten vatandaşlar ile okul dönüşü yapan öğrencilerin uzun süre trafikte mahsur kalmasına sebep oldu.

Ankara ' da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, gün boyu etkisini artırarak devam etti. Günler öncesinden yapılan ikazlara rağmen trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, yollarda kaldı. Belediyenin de uyarılara rağmen yeterli çalışmadığı gözlendi. Kimi araçlar yollarda buz pistindeymiş gibi kayarken, kimi araçlar ise rampa yolları çıkmakta zorlanınca sürücüler, çareyi araçlarından inip yardım beklemekte buldu. Yolda kalan kimi vatandaşlar yeterli kar temizleme ve tuzlama yapılmamasından dolayı yetkililere tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da bunun doğal bir afet olduğunu belirterek kimseyi suçlamanın gereği olmadığını dile getirdi.

Öğrenci servislerinin de bu olumsuz havadan etkilendiği gözlendi. Bazı servis araçları yolda kalınca öğrenciler araçlarını kendileri itti.

Hava şartlarının trafiği bu denli olumsuz etkilediği akşam saatlerinde trafik polisleri daha büyük kazaların olmaması için çalışmalarını sıklaştırdı. Polis, araçların ilerlemekte zorlanabileceği yolların girişlerini tutarak sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı.

Kar yağışının bu gece de devam etmesi beklenirken, yetkililer vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı