Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

21 Aralık kehaneti tutmadı

22 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Mayalar’ın meşhur kıyamet takviminin bugün sona ereceği iddiaları üzerine tarihinin en yoğun günlerini yaşayan İzmir’in Şirince köyünde renkli görüntüler yaşanıyor.

Maya takvimine göre kopacak kıyametten etkilenmeyeceği öne sürülen Şirince’deki kalabalık her geçen saat artıyor. Şirince esnafı ise, “kıyamet takıları, kıyamet lokması” gibi ürünleri satışa sundu. Ayrıca cepli kefen satan bir grup, kıyamet özel sayısı çıkartan yerel bir gazete, cansız mankenler, palyaçolar ve kıyamet şarkısı söyleyen müzik grupları renkli görüntüler oluşturuyor. Selçuk’ta haftalık olarak yayın yapan Efes Selçuk gazetesi, “Kıyamet” özel sayısı çıkartarak Şirince’de satışa sundu. Yaklaşık 30 yıldır Selçuk’ta yerel olarak yayın yapan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Arif Çemrek, 1 TL’ye satışa sundukları “Kıyamet” özel sayısından elde ettikleri geliri Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’ne bağışlayacaklarını söyledi.

Kıyamet özel sayısında iddialarla ilgili her şeyin bulunduğunu da ifade eden Çemrek, “Kıyamet özel sayısı çıkartarak Şirince ve Selçuk’un tanıtımına katkı sunmayı amaçladık. 30 yıldır ilçede yerel yayın yapıyoruz. Özel sayıdan elde ettiğimiz gelir ile engelli aracı alınacak. Özel sayımızda Şirince ve kıyamet iddialarıyla ilgili her türlü haber, bilgi ve fotoğrafa yer vermeye çalıştık. Amacımız yöremizin tanıtımına ve engellilere destek olmaktı” dedi.

Şirince esnafı da, “Kıyamet” gününe özel takılar üretip, ziyaretçilerin beğenisine sundu. Şirince’de ayrıca palyaçolar, cansız mankenler, cepli kefen satanlar, kıyamet şarkıları söyleyen çeşitli müzik grupları, kendisini mehdi ilan eden ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ile Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi’nin özelleştirme karşıtı pankartları Şirince’ye gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor. Şirince’de akşam saatlerinden itibaren sabaha kadar çeşitli ayin ve eğlencelerin düzenlenmesi bekleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı