Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Müslüm Gürses tamamen iyileşti

19 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Özel bir hastanede tedavi gören sanatçı Müslüm Gürses'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Hastane yetkilileri Gürses'e yoğun bakımda müzik dinlettiklerini ve sanatçının müziğe tempo tutarak eşlik ettiğini açıkladı.

18 Kasım’da Özel Memorial Şişli Hastanesi’nde geçirdiği bypass ameliyatı sonrası karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine tedavi gören sanatçı Müslüm Gürses’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Kardiyoloji Bölümü’nden Dr. Deniz Şener, ünlü sanatçının yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiğini ve hayati fonksiyonlarının önemli ölçüde düzeldiğini söyledi.

Gürses’in ağızdan beslenmesi, konuşması ve verdiği vücut tepkilerinin istenildiği şekilde geliştiğini dile getiren Şener, sanatçının solunum destek cihazından kademeli olarak ayrıldığı bilgisini de verdi. Gürses’in, günün belli saatlerinde solunum destek cihazının yardımı olmadan nefes alabildiğini ifade eden Şener, sanatçının önümüzdeki günlerde sona ermesi planlanan yoğun bakım sürecinde yaşadıkları hakkında şunları söyledi: “Hastamızı zaman zaman solunum destek cihazından ayırıyoruz. Bu, servisteki odasına alınması için çok önemli bir gelişme. Müslüm bey ağızdan besleniyor ve daha çok sulu gıdalar alıyor. Konuşabiliyor ve zaman zaman da özellikle kendi şarkılarını mırıldanıyor. Günün bir bölümünü de oturarak geçiriyor.” Gürses'in yoğun bakım sürecinde sürekli müzik dinlediğini de anlatan Şener, “Eşinin getirdiği ikisi arabesk biri de karışık batı müziklerinden oluşan 3 adet CD vardı. Yoğun bakım sorumlumuz Dr. Erol Can ona o sevdiği müzikleri dinletiyor. Müziğe, tempo tutarak eşlik ediyor” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı