Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şişli'nin Referandumuna İzin Verilmedi

19 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ayazağalı vatandaşları yarın yapılacak referanduma çağırarak, “Gelin hep beraber Ayazağa’yı ilçe yapalım” dedi.

Geçtiğimiz hafta TBMM’de yapılan yasal düzenlemeyle Şişli’nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri, ilçeden alınarak Sarıyer ilçesine dahil edilmişti. Bunun üzerine Şişli’den ayrılıp Sarıyer’e bağlanması gündemde olan üç mahalle için referandum düzenleyen Başkan Sarıgül, bugün Ayazağa’ya giderek vatandaşlara çağrıda bulundu. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül, vatandaşlarla sohbet ederek selamlaştı.

Yarın Ayazağa için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Sarıgül, “Ayazağa ile Şişli yıllardan beri el ele. Ayaza ile Şişli 1942 yılından beri beraber. Yarın Ayazağa kendi kaderini kendisi belirleyecek. Ben istiyorum ki Ayazağa ile Şişli ile el ele olsun. Ayazağa’ya bir şey yapılacaksa ileride inşallah onu hep beraber yapacağız. Ayağaza başka bir yere bağlanamaz. Ayazağa Sarıyer’den çok büyük bir yer. O zaman gelin hep beraber Ayazağa’yı ilçe yapalım” çağrısında bulundu.

Ayazağalı yaşlı bir kadın ise, “Eğer Şişli’yi Sarıyer’e verirseler biz çöpe pisliğe boğulacağız. Burada zevkimizi kaçırmak için yapıyorlar. Biz Sarıgül’ü seviyoruz, Sarıgül bizim babamızdır” diye konuştu.

Vatandaşlar, yarın 18 Kasım Pazar günü mahallelerde kurulacak “Demokrasi Çadırı” içerisindeki sandıklarda, saat 10.00 ile 16.00 arasında oy kullanabilecek. Ayrıca seçim sandıkları şu noktalarda bulunacak: “Ayazağa İlköğretim Okulu yanı, Ayazağa Uğur Erkey İlköğretim Okulu yanı, Ayazağa Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu yanı,Ayazağa Evyap Lisesi yanı Seyrantepe Polis lojmanları, Oyak Sitesi Sosyal Tesisleri.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı