Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan Alex'e Milli görev mi verdi?

15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı Türkiye'den ayrılmadan önce Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştiren Alex de Souza'ya milli görev... Alex, Başbakan'ın isteğiyle 2020 Avrupa Şampiyonası adaylığı için Türkiye'nin yüzü olacak

Gelişi, Türkiye'deki 8 yılı ve gidişi Tüm Türkiye'yi sallamış ve ayrılırken yüzde 50 Brezilyalı, yüzde 50 Türk öleceğim diyerek Türkiye'ye olan sevgisini dile getirmişti.

Yıldız futbolcu ülkemizden ayrılmadan bir gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmiş ve Türkiye'de bir başbakan tarafından uğurlanan ilk futbolcu olmuştu. İşte o görüşmede gerçekleşen çok önemli bir olay ortaya çıktı. TRT Spor Futbol Ateşi programının haberine göre Alex 'in Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Türkiye için çok önemli bir milli görevi üstlendiği ortaya çıktı.

TÜRKİYE'NİN TEMSİLCİSİ OLACAK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın görüşmede eski Fenerbahçeli futbolcuya 24-28 Kasım tarihlerinde Brezilya 'nın Rio De Janerio kentinde düzenlenecek çok önemli bir konferansta Türkiye'yi temsil etmesini teklif ettiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın, Alex'e “Konferansta 2020 Avrupa Futbol Şampiyonluğu adaylığımız ile gelecek yıl ülkemizde düzenlenecek 2013 Gençler Futbol Şampiyonası'nın tanıtımını yapacağız.. Senin o konferansta Türkiye 'nin yüzü olmanı ve federasyonla birlikte bizi temsil etmeni istiyorum” dediği ifade edildi. Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına giren Alex'in de bu teklife çok olumlu baktığı öğrenilirken, “Bunu görev olarak kabul ediyorum. Rio 'da olacağım ve Türk futbolunun tanıtımı için ne gerekiyorsa yapacağım. Bu benim için büyük bir gurur. Bana böyle bir görev verdiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek teklifi kabul ettiği belirtildi.

UEFA VE FIFA ÇOK ÖNEMSİYOR


Türkiye'de taraflı tarafsız herkesin büyük sevgisini kazanan Alex de Souza'nın Türkiye'nin yüzü olacağı “Dünya Futbol Konferansı” FIFA ve UEFA tarafından büyük destek görüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun konferansa kalabalık bir heyetle çıkarma yapacağı toplantının diğer katılımcıları da bir hayli dikkat çekici. Konferansa dünya futbolunun efsane isimlerinin yanı sıra federasyon başkan ve temsilcileri, kulüp başkanları, teknik direktörler ve birbirinden ünlü faal futbolcular katılacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı