Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pakistan'da kanlı cuma

23 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Hz.Muhammed’e hakaret içeren filmi protesto etmek için düzenlenen gösteriler bugün de Pakistan’ın birçok kentinde devam ederken, dünkü gösterilerde 23 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli Hz. Muhammed’e hakaret eden İslam karşıtı filmin yayınlanmasının ardından protestoların en şiddetli olarak yaşandığı Pakistan’da gösteriler bugün de devam etti. Pakistan’ın Lahor kentinde düzenlenen gösteriye küçük çocukların ellerinde oyuncak bıçak ve kılıçlarla katıldığı görüldü.

“Hz. Muhammed için canımız feda olsun” pankartlarının açıldığı gösteride ayrıca İslam karşıtı propagandaların öncüsü olan Amerikalı Papaz Terry Jones aleyhine de pankartlar yer aldı.

Pakistan’da hükümetin dün ilan ettiği ‘Peygamber Sevgisi Günü’ şiddetli çatışmalarla geçmiş ve en az 23 kişi hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda ayrıca birçok sinema salonu ile bir kilise ateşe verilmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı