Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Denizcilerin gurur günü

1 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Deniz Harp Okulu 2011-2012 öğretim yılı mezuniyet ve sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi.Törenle 5’i misafir toplam 158 subay diplomalarını aldı.

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nda gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda subay ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törenle 5’i misafir toplam 158 subay diplomalarını aldı. Öğrenci alayının yerini almasıyla başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle başladı.

Törende konuşan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, bu yıl 153’ü Türk, 2’si Arnavutluk, 3’ü de Azerbaycan’dan olmak üzere toplam 158 teğmenin aralarına katıldığını söyledi.

Mezun olan teğmenlerin günümüz dünyasını tarih derinliğine sahip bir şekilde değerlendirme yeteneğine sahip liderler olmasının hedeflendiğini dile getiren Özbal, genç bahriyelilerin çağdaş değerlerin ve dünyadaki gelişmelerin bilincinde, yüreklerinin Atatürk, vatan ve deniz sevgisi ile dolu olmalarından duyduğu gururu aktardı. Konuşmasında genç teğmenlere de hitap eden Özbal şunları söyledi:

"Deniz Harp Okulu'nun size kazandırdığı, önce yüce Türk ulusuna, sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Deniz Kuvvetleri'ne minnet ve derin bir aidiyet duygusudur. Sizler sıradan veya kolay olanla yetinmediniz. Deniz subayı oldunuz, bahriyeli oldunuz. Bugün donanmamız Atlantik'ten Büyük Okyanus'a kadar tüm denizlerde şerefle şanlı bayrağımızı dolaştırmaktadır. Bin yıldır Türk sancağının şan ve şerefle dalgalandırıldığı sularda harekat icra ederken, tarihi misyonunuza uygun olarak, görevinizi üstün bir vazife anlayışı ve yüksek disiplin içerisinde yerine getireceğinize ve yüce milletimizi mükemmel bir şekilde temsil edeceğinize inanıyor ve sizlere güveniyorum.''

Mezun teğmenler adına konuşan dönem birincisi Fatih Barış da deniz kuvvetlerinin geleceğin teminatı olarak bilgi ve becerelirini durmaksızın geliştirmeyi hedef olarak kabul ettiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından sınıf birincisi Barış'ın denizcilere mahsus usul ve deyimlerle icra ettirmesiyle, 239. yıl baklası denize verildi.

Deniz Harp Okulu dönem birincisi Deniz Teğmen Fatih Barış'a diplomasını Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, ikinci olan Deniz Piyade Teğmen Ferhat Şahin'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü İlker Yaramış'a ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel takdim etti. Tüm mezunların diplomalarını almasının ardından sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı